Foto: Pinterest/Visual inspiration. Graphic design

Arapski parfemi su nova opsesija, izdvojili smo najlepše

Početak
09/04/2024

Samo kap parfema može da napravi malo čudo u našem životu. On podiže samopouzdanje, ali i čini da se osećamo privlačnije.

Vrste mirisa koji su u poslednje vreme prava opsesija u ženskom svetu, jesu arapski, odnosno orijentalni.

Arapski parfemi najčešće su izbor za posebne večeri ili zavodljive noći, ali hrabre osobe vole da ga nanose i u svakodnevnim prilikama – sve je stvar ličnog izbora. Oni su inspirisani prvim parfemskim kreacijama stvorenim u mestima poput Indije ili drevne Persije, a koriste egzotične i neobične note od kojih su glavne oud i pačuli, a tu su još vanila, cimet, iris, jasmin, orhideja, cvet narandže… Ovi mirisi su veoma upečatljivi, ali istovremeno i prijatni, a iznad svega izrazito luksuzni, pa nije ni čudo što ih ljudi najčešće opisuju kao “zapanjujuće”.

U nastavku vam donosimo nekoliko najlepših orijentalnih, odnosno arapskih parfema:

 Al Haramain Belle parfem za žene

Gornje note su cvet crne ribizle, mandarina i grejpfrut; srednje note su dinja i kajsija; bazne note su slatke note, mošus i sandalovina. Cena ovog parfema je 3. 840 dinara za 75 ml, a dostupan je u DM drogerijama i parfimeriji Orijent.

Rasassi Qasamat Rasana

 Gornje note su jabuka, bergamot i limun; srednje note su cypriol oil ili nagarmotha, koža i sandalovo drvo; bazne note su mošus, kedar, amber i agar ili oud. Cena ovog parfema je 7. 560 dinara za 65 ml, a dostupan je u Almara parfimerijama, kao i u DM drogerijama.

Club De Nuit brenda Armaf za žene i muškarce

Bočica od 105 ml ovog parfema košta 7. 200 dinara, što je sjajan odnos cene i kvaliteta, a dolazi i u muškoj i u ženskoj verziji. 

Club De Nuit za žene je opojan miris sa sjajnom svežinom citrusnih akorda koji se kombinuju sa cvetno-voćnim notama ruže, jasmina i ličija.

Club De Nuit za muškarce je dugotrajan drvenasti, začinski miris čije bazne note čine vanila, mošus, ambergris i pačuli, dok su gornje note limun, crna ribizla, jabuka, bergamot i ananas, a srednje note su ruža, jasmin i breza. Možete ga pronaći u Liliju ili DM-u.

Lattafa Ana Abiyedh unisex 

Gornje note su beli mošus i cypriol oil ili nagarmotha; srednje note su vanila, šafran i kardamon; bazne note su zrna tonke i drvo guaiac. Cena ovog parfema je 3. 120 dinara za 60 ml, a dostupan je u DM drogeriji.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Dnevne SPF kreme za lice koje će vas sačuvati od novih bora

Sledeći članak

Preporuka: Sveža i glamurozna šminka za proleće i leto inspirisana 1950-im

Ne propustite

“Lansiran” PRADA balzam koji menja boju pri dodiru sa usnama

Brend PRADA je nedavno predstavila liniju od pet negujućih balzama za usne

Tekst u beogradskom magazinu iz 1994. godine će vas slatko nasmejati

“Spor oko parfema” glasio je naslov u magazinu iz 1994. godine koji

Miris sunca na koži zatvoren u bočici – prvi parfem za muškarce Pharrella Williamsa

Vizionar, koji je uspešno realizovao sve svoje projekte, sada je lansirao najnoviji