Foto: LA VIE EN ROSE

Najveća modna greška leta – sportska obuća i elegantna haljina

Početak
15/06/2023

Sve je češći stil koji varira između sportskog i elegantnog, a takav je slučaj i sa patikama i haljinom. Međutim, tada često dolazi i do stilskih grešaka koje su neprihvatljive, makar prema našem sudu. Savremene zapadne modne vrednosti odavno su postavile trend nošenja elegantne haljine i sportskih patika, što se u Srbiji širokih ruku prihvatilo.

Nošenje patika uz haljinu nije stilska greška, ali je izuzetno važan pravilan izbor ova dva komada.

Postoje različiti dizajni haljina koji se vrlo lepo uklapaju s patikama, ali ne bilo kakvim. Preporučujemo da odaberete elegantne koje pristaju damama. Izbegavajte glomazne patike sa velikim đonovima. Ne pristaju ženskoj figuri, niti izgledaju lepo. Na fotografiji ispod možete pogledati jedan primer elegantnih koje možete kombinovati uz haljine. I u ovom slučaju čak, ne preporučujemo da nosite previše “svečane” haljine.

Primer loših odevnih kombinacija

Zamislite da ste na nekom svečanom skupu. Pijete vino i osećate se lepo u svojim cipelama i elegantoj haljini koju ste odabrale. Oko vas, nekolicina devojaka nosi sportske patike i haljinu sličnu vašoj. Dešavalo se i dešavaće se. Ali, problem tada nije u vama, preblem leži u dugogodišnjem prihvatanju svega što se nametne kao IN i TRENDI. Takav stil je možda i najveća modna greška koju neko može da napravi, ali današnje društvo je napravilo tako da se smatra ispravnim. Uvek birajte ono što je ispravno. Birajte ženstvenost u svakom smislu.

Koji stil haljina možete da nosite sa patikama?

Uz ovakve patike (primer na fotografiji) najbolje je nositi jednostavne, sportske i kežual haljine ili suknje. Lepršave kraće haljine i suknje dobar su izbor za nešto niže dame. Izbegavajte previše glamurozne večernje haljine sa čipkom, vezom, karnerima i šljokicama uz ovakav tip patika, a naročito uz previše sportski tip patika.

Vrlo je bitno da haljina i one budu usklađene po boji i printu. Uz haljinu sa printom treba nositi neupečatljive crne, bele ili one koje su u istoj nijansi kao haljina.

Takođe, vodite računa i o materijalu. Uz svilene, kežual haljine ili one od šifona najbolje je da nosite patike u neutralnoj boji. Šarene patike i patike sa platformom nisu dobrodošle.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Sportski modni detalj sa motivima životinja – duga istorija Goorin Bros kačketa 

Sledeći članak

Bile isključivo deo donjeg veša – kako su nastale majice?

Ne propustite

Volite loaferice, ali ne znate kako da ih kombinujete? Imamo savete za vas

Modni poznavaoci se slažu da su loaferice apsolutni modni hit ove sezone,

Beba Lončar – modni omaž ikoni stila domaće kinematografije i prirodnoj lepoti Beograda

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Mirjam Krajina ispred brenda Row Bag kreirala prvu torbu od piva: donosimo vam (sve) detalje

Raw Bag™ i Sabant, zagrebački brendovi koji vole inovacije i dizajn, objavili