Foto: Instagram/milenadravicglumica

Kako je Milena Dravić ukrala srce Draganu Nikoliću?

Početak
11/02/2023

Glumica Milena Dravić i glumac Dragan Nikolić upoznali su se sasvim slučajno, a njihova ljubav postala je jedna od najvećih na javnoj sceni, te služila kao primer svima. Po mišljenju mnogih, njih dvoje bili su najlepši glumački par stare Jugoslavije.

U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka veličina, dok je Dragan tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma Horoskop, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život.

Printscreen Youtube / Ženski Savjet

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma “Kako su se volele dve budale”, po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak.

U retkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

Foto: Instagram/milenadravicglumica

– Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi – rekao je jednom prilikom Dragan.

Velika ljubav dočekala je i starost. Na njihovom primeru može da se uči. Kako je sama glumica jednom prlikom rekla, njihova ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali. A imali su jednu od onih ljubavnih priča zbog kojih ponovo poverujete u pravu, koja može da traje ceo život, a da sve počne slučajno.

Foto: Instagram/milenadravicglumica

– Pred kraj života Gaga je gledao “Sutjesku” i rekao mi je: “Bože, kako si ovo odigrala, kako si lepa! Te njegove reči, moj su Oskar – rekla je slavna Milena jednom prilikom.

Podsetimo, Dragan Nikolić preminuo je u martu 2016. godine, a Milena Dravić u oktobru 2018.

Iako su nas napustili, njihov lik će nastaviti da živi i bude prisutan među srpskim narodom. Priča Milene i Gage će zauvek biti primer prave i velike ljubavi koja traje do poslednjeg daha.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

ARTE predstavlja: Filmovi rođeni pod srećnom zvezdom

Sledeći članak

Zavirite u magični svet “Čiča Mičinog pozorišta” sa Matejom Popovićem

Ne propustite

Priča o poznatom umetniku koji je svoju sliku ostavio u zalog hotelu “Moskva”

U tekstu pred vama pročitajte zanimljivu priču koja se krije iza zidova

Nismo bili spremni za vanvremensku pop-art izložbu “Sve boje Vorhola” u Beogradu

Izložba čuvenog pop-art umetnika Endija Vorhola otvorena je 8. jula u Galeriji “Salon”,

Od srca do eksponata – unutar Muzeja prekinutih veza u Beogradu

Muzej prekinutih veza je koncept koji je prvi put zaživeo 2010. godine