Foto: Instagram/Printscreen/@nyfw

Nedelja mode u Njujorku – šta se dešava sa dizajnerima?

Početak
11/09/2023

Sezona modnih revija i predstavljanja kolekcija za proleće/leto 2024. je pred nama, sa stotinama defilea kojih će se održati u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu tokom meseca.

Dok sitno odbrojavamo do Nedelje mode u francuskoj prestonici, koju ćemo i ove godine ispratiti uživo, u nastavku vam predstavljamo vrhunce revija sa Nedelje mode u Njujorku (koja traje još sutra).

Rekli bismo da je Amerika uvek ispred ostalih kada su u pitanju stilovi i dizajni koji ne priliče iskonskoj modi i lepoti. Od jeziih izgleda do čudnih materijala… Nije nam jasno zbog čega toliko neobičnosti i onoga što normalan čovek nikada ne bi obukao… najbolje je da sami pogledate kako to izgleda na pistama.

COACH

“Njujork mi je dao veliku inspiraciju i to me je nateralo da istražujem tipove njujorškog stila, ali i svoje lične od kada sam došao u grad zbog svog prvog angažovanja“, rekao je Stjuart Vevers modni kreator brenda Coach u intervjuu pre revije održane u srcu Menhetna u javnoj biblioteci.

Od Ralfa Lorena (Ralph Laurent) koji se vratio na piste smo ove godine dobili neočekivano. Boemiju čipkastog teksasa, pantalone sa draguljima, puno resa… Ovaj defile prikazan u skladištu brodogradilišta Navi Lard u Bruklinu izazvao je začuđujuću reakciju publike, a čitava “predstava” izgledala je poput nekog ranča u Koloradu.

RALPH LAURENT

Brend Eckhaus Latta svojim neobičnim kreacijama, džinsom, nejasnim pleteninama i providnim krpicama, reklo bi se da dobro ide uz ambijent Njujorka. Ovogodišnja revija održala se na pokretnim stepenicama u Rokfeler centru.

ECKHAUS LATTA

Budući da nas je prethodni put brend Collin Strada iznenadio i pomalo šokirao svojim kreacijama, ništa manje nismo mogli da očekujemo i ove godine. Scenski osmišljena farma na krovu u Bruklinu, ova revija je bila manje intrigantna, ali ponovo svojstvena liniji koju brend prati.

COLLINA STRADA

Svoje kolekcije predstavili su i brendovi Michael Kors, Helmut Lang, Khaite, Sherri Hill, Christian Siriano… Svaki od njih dao je svoj lični pečat na ovoj Nedelji mode. Reklo bi se da je Njujork pravo središte neobičnih stilova i onoga što se ne može videti u ostatku sveta ili pak na nekim drugim defileima.

KHAITE

MICHAEL KORS

CHRISTIAN SIRIANO

SHERRI HILL

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ulice Pariza uoči Nedelje visoke mode – momenti pred početak velikih revija

Sledeći članak

Veličanstveni modni trenutak, LA VIE EN ROSE na reviji Pjera Kardena u Beogradu

Ne propustite

Michael Kors u Njujorku prikazao raskošnu kolekciju za sezonu jesen/zima 2024

Nedelja mode u Njujorku trajala je od 9. do 14. februara, a

Fashion week 2023: Ključni momenti iz Milana, Londona, Njujorka, i Pariza

U ovom članku vam donosimo najčudnije ali i najjednostavnije momente sa revija