Foto: Žaklina Medenica/LA VIE EN ROSE

Najbolje beogradske kafeterije po našem izboru

Početak
17/12/2023

Ukoliko se pitate gde možete popiti pravu kafu, koja će biti savršenog ukusa i izgleda, onda sledite naš vodič kroz Beograd jer smo za vas pripremili pet najboljih kafeterija u centru grada.

Složićete se sa nama da je najlepše sesti sam sa sobom i popiti dobar kapućino ili espreso. Teško je zadovoljiti potrebe zahtevnih mušterija i kritičara kada je kafa u pitanju. Kada jednom pronađete svoje mesto za ispijanje ovog napitka, nebrojano puta ćete mu se vraćati.

1. Cafe & Factory

Kao što i sam naziv ove kafeterije kaže – fabrika kafe je sjajan izbor ukoliko želite da popijete ovaj napitak uz to i da osetite svežinu i ukus zrna sa različitih podneblja. Nalazi se na nekoliko lokacija u Beogradu, od Sarajevske do Vračara.

2. Pržionica, Hotel Beograd

Malo mesto, uređeno sa puno ljubavi definitivno jeste kafeterija u Hotelu Beograd koja odiše pravim pariskim šarmom. Uz kafu, nije loše pojesti i domaći kroasan, čijem nastanku i sami možete prisustvovati u kafeteriji. Nalazi se na adresi Balkanska 48.

Foto: Žaklina Medenica/LA VIE EN ROSE

3. D59B

Urbanistički i ozbiljno, ova kafeterija u srcu Beograda prenosi turistima pravi doživljaj srpske prestonice (od jutra do mraka), kada se mogu videti studenti koji užurbano kupuju kafu, oni koji žure na posao, ili se sa njega vraćaju…)

4. Robusta

U mirnom delu Vračara, nalazi se kafeterija “Robusta” koja je mahom uvek puna, međutim, ne bez razloga. Dobra kafa i ambijent uvek pružaju potpuni užitak ukoliko se odlučite da kafu popijete sami ili u društvu.

5. Kafeterija “Šećer”

Svima već dobro poznata, ova kafeterija pored sjajnog asortimana pića (od kafa do koktela), nudi i odličan ambijent u kojem možete da se osetite kao kod kuće. Igra boja je ono što najbolje opisuje ovo mesto. Nalazi se na dve lokacije u gradu – Kneza Miloša i Zadarska 2.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Tekst star 86 godina – “Gospođo, pazite kad dajete poklone”

Sledeći članak

Zašto se za Novu godinu baš jelka ukrašava?

Ne propustite

Viralna senzacija iz Dubaija – priča o čokoladi koja osvaja svet

Dubai čokolada postaje svetski hit. Šta je to što je čini posebnom?

Ako poželite “ukus” plaže, donosimo vam spisak restorana u Beogradu koji služe izvrsna egzotična jela

Leto je tu, određeni broj ljudi odlazi na more, neko uz obalu

Lagane salate koje možete isprobati ovog leta, a garantuju užitak

S obzirom da nam se leto bliži, i da nam je povrće