Najava emisije “Na Terazijama”, po ideji srpskog izdanja magazina LA VIE EN ROSE

Početak
26/06/2024

U vremenu hiperprodukcije, potrudili smo se da napravimo nešto drugačije. Emisiju koju ćete, vremenom, nadamo se, zavoleti. Kako je za sve upravo potrebno to isto vreme, tako je i realizacija ovog projekta nastajala mesecima unazad. Od ideje do realizacije težak je put, ali je na kraju – najbitnije ne odustati.

Za početak najave nove emisije, citiraćemo našeg velikog književnika i nobelovca Ivu Andrića, koji je često šetao Terazijama, a živeo tik ispod njih, u Prizrenskoj ulici, pod brojem 7.

“Ovaj veliki grad bio je, izgleda, oduvek ovakav: istrgan, prosut, upravo kao da nikad ne postoji, nego večno nastaje, dograđuje se i oporavlja. S jednog kraja niče i raste, a sa drugog vene i propada. Uvek se kreće i talasa, nikad ne miruje i ne zna šta je spokoj i tišina. Grad na dve reke, na velikom prostoru sapet vetrovima.”

I dok smo razmišljali u kom delu Beograda je najbolje smestiti radnju emisije, jer je svaki njegov deo poseban, inspiracija nam je bio i sam Andrić koji je često sedeo u bašti hotela “Moskva”, koji je složićete se – simbol Terazija.

Zahvaljujući već ostvarenoj saradnji sa ovim kultim istorijskim, ugostiteljskim zdanjem koje vekovima služi kao pristanište uglednim ljudima iz sveta nauke, kulture i umetnosti, ustupljen nam je prostor za snimanje emisije koja će ugostiti upravo takve ličnosti.

Medijskog sadržaja je na pretek, ali u današnje vreme, nažalost, retko kvalitetnog. Zbog društva, potrudili smo se da osmislimo program koji će utkati lepotu, kroz razgovore i priče sa poznatim domaćim i svetskim licima, kao i manje poznatim, ali koji imaju važnu ulogu u izgradnji kulturne scene naše zemlje.

Cilj nam je da Srbija dobije sadržaj kakav zaslužuje… da mladi čuju reči onih koji mudro govore.

Autor “Na Terazijama” je Milica Tomić, novinar, osnivač magazina LA VIE EN ROSE i Srpsko-francuskog modnog udruženja.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Georges Mathé, zaboravljeni francuski lekar koji je prvi u svetu, 1958. presadio koštanu srž – i to Srbima

Sledeći članak

102. godina od rođenja Pjera Kardena – prisećamo se života i stvaralaštva modnog velikana

Ne propustite

Tekst u beogradskom magazinu iz 1994. godine će vas slatko nasmejati

“Spor oko parfema” glasio je naslov u magazinu iz 1994. godine koji

Georges Mathé, zaboravljeni francuski lekar koji je prvi u svetu, 1958. presadio koštanu srž – i to Srbima

Pre 66 godina, u Parizu, doktor Žorž Mate (Georges Mathé) je transplantacijom koštane

Dom Jovana Cvijića – mala kuća u centru Beograda seća na najučenijeg Srbina

Naša država može da se pohvali nizom znamenitih i značajnih ljudi koji