Fotografija preuzeta sa: Pinterest

Modni omaž: prisećamo se jedinstvenog stila Milene Dravić

Početak
24/04/2024

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i prisećati se stilova poznatih koji su nekada oplemenjivali naše društvo. Možda vam baš neki od njih bude inspiracija za formiranje sopstvenog stila.

Ovaj tekst posvećujemo stilu Milene Dravić, koja je svojom unikatnošću i harizmom uspela da pokori svet.

Milena Dravić (levo) i Sonja Savić, Foto: Pinterest

Stil je način življenja i način ophođenja u poslu kojim se baviš, često je govorila Milena. Smatrala je da stil ne mora da se stekne samim rođenjem, već se ipak i uči. Njen stil je bio prepoznatljiv – damski. Pored samih odevnih kombinacija, njen karakter i crte ličnosti su se savršeno uklapale u njen stil. Bila je jako harizmatična i skromna osoba.

Po čemu se izdvajao stil Milene Dravić?

Haljine, sakoi, šeširi, marame, nakit, specifična frizura, umerena šminka i sve to odlično uklopljeno. Jednostavno, a savršeno.

Umerenost i elegancija su bile njene glavne odlike. Ni u čemu nije bilo preterivanja. Za razliku od većine današnjih glumica, ona je isticala da nije imala svog stilistu. Trudila se da poboljša položaj žena u našem društvu. Nenametljivo je uspela u tome, vratila je ženama njihovo dostojanstvo.

Njena lična karta bila je i ljubav sa Draganom Nikolićem. Zajedno su vodili jugoslovenski šou program ,,Obraz uz obraz”. U samom programu do izraza su, pored izvanrednih glumačkih sposobnosti, došle i Milenine odevne kombinacije, njena duhovitost i šarm. Kratke svedene haljine, duge letnje haljine, elegantna odela, sve je uspevala da iznese sa velikom dozom ženstvenosti i elegancije. U špici se mogao videti njen talenat za ples, s’ obzirom da se prvenstveno bavila baletom.

Upečatljiva frizura

Milena je decenijama bila prepoznatljiva po svojoj frizuri. Koliko je imala autentičnu frizuru govori i to da mnogi nisu uspeli da je prepoznaju, kada je zbog uloga bila ošišana na paž. Njena frizura je bila stepenasto ošišana, nosila je razdeljak na strani i šiške. Uglavnom je nosila lokne.

Foto: Pinterest/6yka.com

Posebno je volela da nosi šešire i marame. To je dolazilo do izražaja i u različitim ulogama koje je igrala. Često su se na njenim rukama mogle videti i elegantne rukavice.

Foto: Pinterest/simsajoyeros.com.ar

Kakav uticaj je Milena ostavila u svetu mode govori i revija koja je održana u okviru 45. Perwoll Fashion Week-a u Beogradu. Kreacije su bile inspirisane Mileninim likom i delom. Dvadesetak najpoznatijih srpskih dizajnera učestvovalo je u projektu. Cilj revije bio je podsećanje na značaj koji je Milena ostavila u svetu mode i glume.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Modni omaž: stil Marlen Ditrih koji je izazivao “skandale”

Sledeći članak

Modni omaž Bjanke Džeger – od buntovnice iz Pariza do ikone Met Gale

Ne propustite

Stil Dragana Nikolića bio je svojevrsni pečat beogradskog mangupa i gospodina

U rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, prisećamo se stilova poznatih koji su

Beba Lončar – modni omaž ikoni stila domaće kinematografije i prirodnoj lepoti Beograda

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Modni omaž Bjanke Džeger – od buntovnice iz Pariza do ikone Met Gale

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i