Foto: Instagram/milicaa_22_

Milica Bukumirović otkriva najbolje savete za negu kože

Početak
04/12/2023

Zima je izazovan period, kako za organizam, tako i za kožu koja trpi posledice od spoljnih faktora. Pred nama su ledeni dani, a mi smo za vas iz tog razloga pripremili razgovor sa Milicom Bukumirović, devojkom koja pored toga što znanje sa Fakulteta medicine i oblasti dermatovenerologije deli sa svojim pratiocima na Instagramu, ona im objavama i ulepšava dan.

Na početku, Milica nam je ukratko ispričala o sebi, a potom podelila neophodne savete za najbolju Skincare rutinu.

Foto: Instagram/milicaa_22_

– Ja sebe volim da opišem kao devojku koja ne želi da odustane ni od jednog svog sna, zato i naizgled sklop neispojivih stvari čini mene. Moja najveća i prva ljubav na medicini bila je dermatovenerologija. Od trenutka kad sam se prvi put susrela sa tom tematikom, znala sam da će u mom profesionalnom životu sigurno biti zastupljena, koju god specijalizaciju da na kraju upišem.

Ova mlada devojka rekla nam je i kako se odlučila za potez da sa svima deli znanje koje poseduje.

– Tokom studija, često sam nailazila na neadekvatne savete na društvenim mrežama i sama bila žrtva istih. Kada sam položila dermatovenerologiju, javila se želja da to svoje znanje podelim i možda baš tako pomognem nekome.

Kako je i sama navela, mnogo je saveta kada je u pitanju nega kože, ali onih univerzalnih se ipak svi treba pridržavati.

– U skincare-u volim jednostavnost. Što manje proizvoda, to bolje. Tu ipak ima jedna mala caka, proizvodi moraju biti odgovarajući vašem tipu kože, kao i vašem trenutnom problemu. Nezavisno od doba godine, problema i tipa kože, 4 tipa proizvoda su uvek zastupljena u mojoj rutini: umivalica, serum, hidratantna krema, krema sa spf-om. Tokom hladniih dana, hidratacija je najbitnija, zato uvek povedem više računa da moja koža dobije sve što joj je potrebno, kako bi i tokom hladnih dana bila sjajna. Cele godine je neophodno nositi kremu sa zaštitnim faktorom, to je najbolje što možete uraditi za svoju kožu.

Milica predlaže ovih pet proizvoda za određene tipove kože lica:

1. La Roche Posay Cicaplast Baume B5 – ovaj proizvod je brzo postao viralan, i to sa razlogom. Međutim, neće biti pravi izbor ukoliko je vaša koža masna ili kombinovana. Zato pre nego što ga osudite, prvo proverite tip kože! Ako imate suvu kožu, garantujem vam da ćete ovaj proizvod obožavati.

2.Ducray Keracnyl penušavi gel – masna/osetljiva/podložna aknama, kao i kombinovana koža će uživati u ovom proizvodu. Nežna umivalica, kako za masni, tako i za suvi deo lica.

3. Bioderma sensibio AR BB krema – izbor za suvu/osetljivu kožu, prikriva crvenilo, a i dodatno štiti od iritacija. Savršen izbor za zimske dane.

4. Cosrx Snail 96 Mucin Power Essence – primer odličnog proizvoda za hidrataciju masne, kombinovane, a i suve kože. Kod prva dva tipa možete je koristiti kao jedino sredstvo za hidrataciju, a ako imate suvu kožu koristite je pre hidratantne kreme.

5. Paula’s Choice BHA 2% Liquid Exfoliant – odgovaraće masnoj i kombinovanoj koži. Koristite ga nakon umivanja, 2-3 x nedeljno.

Foto: Instagram/milicaa_22_

Pored svakodnevnih saveta, Milica je istakla da je posebno raduje činjenica što zajedno sa publikom postiže rezultate, a ima poruku i za sve one koji su na počecima svojih karijera.

– Zaista sam zahvalna na poverenju koje mi publika pruža, kao i na zajedničkim rezultatima koje smo postigli. Nema lepšeg osećaja, nego pomoći nekom, zato je i medicina bila moj izbor.

– Ukoliko verujete u svoje snove i dovoljno ste dugo njima posvećeni, rezultati neće izostati. Ne plašite se da maštate, sve je ostvarivo.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kako imati savršen make up za praznične večeri?

Sledeći članak

Izdvajamo najkvalitetnije zimske ruževe za usne

Ne propustite

Izdvajamo nekoliko razloga zbog čega nije dobro nositi šminku svaki dan

Zbog određenih ideala o lepoti koji su nametnuti ženama, postalo je nezamislivo

Tri najvažnija slova leta – SPF i šta sve morate da znate o zaštiti od UV zračenja

Biti na odmoru ne znači nužno da po svaku cenu treba da

Džulija Roberts nije više zanosna crvenokosa: glumica prešla u plavuše

Džulija Roberts opredelila se za plavu boju kose i svoj prepoznatljivi crvenokosi