Foto: Instagram/@nyfw/@gettyimages

Michael Kors u Njujorku prikazao raskošnu kolekciju za sezonu jesen/zima 2024

Početak
15/02/2024

Nedelja mode u Njujorku trajala je od 9. do 14. februara, a time je ova američka metropola dokazala da ima potencijala da postane glavni modni centar, uz Pariz i Milano.

Jedna od revija koja se održala 14. februara bila je revija brenda Majkl Kors (Michael Kors) koji je priredivši svoju reviju za sezonu jesen/zima 2024. publici povratio nostalgiju…

Na Sedmoj aveniji, u 17. ulici, u čijem prostoru je čuveno stepenište sjajno iskorišćno dok su se modeli spuštali niz njega i nakon toga, koračali među redovima. Model i manekenka Julia Nobis je otvorila defile u blejzeru sa duplim kopčanjem u obliku peščanog sata preko suknje sa velikim prorezom, što je predstavljao uvod u minimalizam Michael Kors kolekcije.

Luksuz nije bio tih. Umesto toga, Kors je bio inspirisan ozbiljnom, rekli bismo “poslovnom” garderobom iz 90-ih, sa zavodljivo skrojenim kaputima od tkanina i kašmira, uz dodatak belih košulja i opuštenih pantalona. Oksfordice, velike i male aktovke, kao i crne naočare odavale su poslovni utisak. Sav kancelarijski šik razbijen je fantastičnim veštačkim krznom, čipkastim navlakama inspirisanim 30-im i šljokicama.

Kors je stvorio idealističku sliku Njujorka koji mu se dopada — poslovni, fantastičan, glamurozan, jednostavan. Da li takav Njujork još uvek postoji? Možda je ova revija bila samo manifestacija toga. Ipak, u Njujorku je sve moguće…

Više fotografija ove kolekcije možete pogledati u nastavku:

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ako ste se pitali kako izgleda revija na snegu – Moncler ima odgovor

Sledeći članak

Početak Nedelje mode u Londonu i proslava 40 godina postojanja

Ne propustite

Nedelja mode u Njujorku – šta se dešava sa dizajnerima?

Sezona modnih revija i predstavljanja kolekcija za proleće/leto 2024. je pred nama,

Fashion week 2023: Ključni momenti iz Milana, Londona, Njujorka, i Pariza

U ovom članku vam donosimo najčudnije ali i najjednostavnije momente sa revija