Foto: Instagram/@abramovicinstitute/Ph: @jeff_bark for @buffalozine

Marina Abramović “lansirala” proizvode za negu kože i sa njima svoju veliku tajnu

Početak
15/02/2024

Umetnica Marina Abramović donosi principe svoje metode dugovečnosti u novu kolekciju za negu kože koju je razvila dr Nona Brener.

Marina Abramović, neumorno istražuje nove horizonte svog stvaralaštva, ovoga puta ne samo kao umetnica ili kao lajf-kouč, već stupa u svet wellness industrije s jedinstvenim pristupom. Ovo nije samo još jedan iznenadni preokret u njenom kreativnom putovanju, to je sinteza njenog bogatog umetničkog iskustva i dubokog razumevanja ljudske psihologije i duhovnosti.

Foto: Instagram/@abramovicinstitute

Marina Abramović je kroz svoje umetničke radove oduvek istraživala teme povezane sa ljudskim telom. Njena dela često su provocirala razmišljanja o granicama telesne izdržljivosti i promenama u percepciji ljudskog tela. Stoga nije neočekivano što se ova umetnica odlučila da istraži i područje beauty industrije.

Vešto balansiranje između umetnosti i ironije, proizilazi iz njenog dugogodišnjeg istraživanja različitih učenja i praksi, uključujući tibetanski budizam, brazilski šamanizam i verovanja Aboridžina u Australiji. Njen pristup je holistički, naglašavajući važnost usklađivanja sa prirodom i pronalaženja unutrašnje ravnoteže kao ključa za pravu lepotu i vitalnost.

Marina Abramović: Metoda dugovečnosti

Marina je lansirala niz proizvoda za negu kože i wellness koji uključuju ključne principe njene metode. “Metoda Abramovićeve dugovečnosti je stil života i filozofija koja naglašava važnost življenja u skladu sa prirodom”, objašnjava ona. “Ukorenjen je u uverenju da prava lepota i vitalnost potiču iz holističkog negovanja sebe.” Svaki proizvod je razvijen u Švajcarskoj sa dr Nonom Brener, stručnjakinjom za alternativnu medicinu sa centrom koji se nalazi na obalama Fuschl Am See u Austriji, inspirisan prilagođenim, potpuno prirodnim asortimanom recepata koje je razvila tokom njihovog 20-godišnjeg prijateljstva.

Asortiman proizvoda Marine Abramović, nazvan Longevity Method ,sadrži losion za lice koji deluje kao sredstvo za čišćenje, piling i hidratantna krema u jednom, a formulisan je hidratantnim biljnim sastojcima, esencijalnim uljima, vitaminom C, hijaluronskom kiselinom, belim hlebom i belim vinom.

Ova ekskluzivna ponuda uključuje i tri vrste kapi – Energy, Immune i Anti-allergy.

Jedan od ključnih proizvoda u ponudi je Natural Immune kapi, sa pažljivo odabranim sastojcima poput biljnog polena, belog luka, limuna i bobičastog voća. Ovi sastojci imaju za cilj jačanje imuniteta i prirodnu odbranu organizma od infekcija. Svojim potpuno prirodnim sastavom, ove kapi pružaju podršku imunološkom sistemu na prirodan način.

Zatim, Energy kapi su formulisane sokom od brusnice i brašnom od semena grožđa, pružajući prirodnu podršku povećanju vitalnosti i energije. Ove se kapi, kako kažu, ističu svojom transformacijskom moći, ali i da svaka kap predstavlja korak ka većoj dinamičnosti i vitalnosti.

Anti-allergy kapi, sadrže ekstrakt korena biljke bogate antioksidansima. Njihova osnovna uloga je ublažavanje alergijskih tegoba i simptoma, pružajući olakšanje na prirodan način.

Sve vrste kapi u ovom asortimanu koriste se jednostavno – uz doručak, ručak i večeru, što znači da se primenjuju tri puta dnevno. Ovaj jednostavan režim omogućava korisnicima da uživaju u blagodetima ovih proizvoda tokom celog dana. Predstavljaju efikasan i holistički pristup očuvanju zdravlja, inspirisan Marininim metodama i vizijom za dugovečnost i blagostanje.

Svaka bočica ovih kapi, dostupna je po ceni od 99 funti, što je približno 13 hiljada dinara. Losion je najskuplji proizvod u ovoj liniji i košta oko 27 hiljada dinara.

„Moji recepti za ove potpuno prirodne proizvode za dobrobit koje pokrećemo fokusiraju se na prihvatanje filozofije lečenja kroz prirodu“, kaže dr Brener. „Oni ponovo otkrivaju zaboravljene rituale i znanje iz prošlosti povezano sa lepotom i blagostanjem, osmišljavajući ih za upotrebu danas, sa dugotrajnošću u srcu svakog proizvoda. Jednostavno rečeno, sve je u lepoti iznutra i spolja.”

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Chanel kampanja u znaku ljubavi

Sledeći članak

Zašto je sada pravo vreme da pripremite ten za leto uz beta karoten?

Ne propustite

Glikolna kiselina: Čudesni sastojak za savršenu kožu

U svetu kozmetike postoji jedan sastojak koji sve više privlači pažnju svojom

Sunčanje je užitak uz odgovornu pripremu i ishranu

Topli sunčani dani, kupanje i sunčanje na plažama ili bazenima čine neizostavni

Prirodno beli zubi – važni koraci za dentalnu negu

Osmeh je jedan od najlepših aksesoara koje možemo nositi. On odražava naše