Lokalna španska umetnost, muzika i istorija na DIOR Cruise 2023

Foto: Dior

Za Mariju Graciju Kjuri, kolekcija Dior Cruise 2023 je sinonim za putovanje, otkrića i razmišljanja. Odabrane lokacije pružaju spektakularnu pozadinu za reviju koja se spaja u savršeni defile, reflektujući čitavu istoriju ove modne kuće.

Održana je 16. juna, ispred velikog trga Španije, a otvorila ju je grupa plesačica obučenih u raskošne crvene haljine, karakteristične za špansku kulturu. Bilo je jasno šta je Marija Gracija Kjuri ovim htela da poruči.

Kjuri je prikazala bogatu istoriju Sevilje, crpeći inspiraciju posebno od umetnice Marije Anđele Vile Tortoze, koja je njenu viziju opisala kao „moćan koktel“ umetnosti, muzike, mode i istorije.

Nakon fantastičnog uvoda, počeo je performans.

Maksi haljine sa jedinstvenim printovima, slojevitim suknjama i strukturiranim ramenima prve su zakoračile na modnu pistu. Postojala je mešavina tekstura, od glatkog antilop do dramatične crne čipke i svaka kreacija je bila pun pogodak.

Kjuri je koristila i providne teksture – haljinu boje šljive ukrašenu debelim crnim kaišem, ispod koje su se nazirale mrežaste čarape. Neki modeli su nosili velike crne šešire sa ravnim obodom. Prisutne su bile i čizme za jahanje – prikazivanje scene iz 2022. ili čak 1922.

U svakom slučaju, možemo reći da je Marija Gracija Kjuri još jednom potvrdila da je sa razlogom već šest godina na čelu ove modne kuće i da odlično prati rad i liniju Kristijana Diora.

Odgovori

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Balenciaga održala najčudniju modnu reviju u saradnji sa Adidasom: Imamo proizvod na koji publika reaguje

Sledeći članak

Pariska nedelja muške mode – kolekcija proleće/leto 2023