Foto: Instagram/Printscreen/@beatrice.gutu

LA VIE EN ROSE u svakom smislu: Trend ruža kao prolećna modna senzacija

Početak
28/03/2023

Rozete ili 3D cvetne aplikacije nalik ružama po našim predviđanjima, ali i dokazima sa društvenih mreža, pravi su hit prolećne, ali i letnje sezone koja nam sledi. 

Foto: Instagram/Printscreen

Kako moda ima tendenciju da se ponavlja, ovo nije prvi put u istoriji da su rozete u trendu. Prvi put ih srećemo davnih 1860-ih godina i to u raznim varijacijama cveća od najrazličitijih materijala. Danas preovlađuje forma ruže od satena ili šipona koju možemo sresti u najrazličitijim veličinama.

Evo par saveta kako da adekvatno ispratite trend i prilagodite rozete svom stilu:

Najlakši način je da uvrstite rozete u svoje odevne kombinacije uz pomoć aksesoara, koji upravo mogu biti nasleđeni od ikoničnih predaka. Čokeri ili broševi pravi su primeri rotacije trendova tokom godina, kao i održive mode.

Foto: Instagram/Printscreen

Iako deluju elevaciono na odevene kombinacije cvetne rozete su kao i svi cvetni detalji uopšte, asocijajcija na dnevne autfite. Na tržištu se pojavilo pregršt upečatljivih odevnih komada sa detaljima ruža u kombinaciji sa trendom jeans-a koji je takođe jedan od glavnih ovog proleća.

Foto: Instagram/Printscreen

Kako ovi upečatljivi cvetovi deluju elegantno i sofisticirano lako ih je iskombinovati za svečane prilike i večernje izlaske što možemo videti i na primeru onih koji prate trendove.

Foto: Instagram/Printscreen

Ako kojim slučajem sumnjate u popularnost ovog trenda dovoljno je da samo bacite pogled na poslednje kolekcije modnih kuća kao što su Valentino, Prada, Acne Studios, Ronny Kobo, Rodarte ili Magda Butrym. Uverićete se da su rozete potpuni hit za proleće/leto posebno kod nešto pristupačnijih brendova kao što su Mnago, Zara ili Bershka.

Foto: Instagram/Printscreen

Kako posebnu preporuku izdvojili bismo srpskog dizajnera Mihana Momosu. Istoimena modna kuća čiji je zaštitni znak između ostalog i 3D rozeta doživela je procvat predstavivši kolekciju za proleće/leto 2023. godine.

Foto: Instagram/Printscreen

O činjenici da je ovaj trend potpuno okupirao svet mode govori i mnoštvo kupaćih kostima kojima se dodaju ove 3D cevtne aplikacije.

Kada smo u naslovu rekli u svakom smislu, zaista smo to mislili! Dakle LA VIE EN ROSE – od glave do pete, jer je trend ruža obuzeo i cipele.

Foto: Instagram/Printscreen

Sjajan način da bilo kom autfitu dodate malo prolećnog šarma, zar ne?

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

NEWSLETTER

Prethnodni članak

MET GALA i njena istorija: Kako je sve počelo?

Sledeći članak

Mračne strane modne industrije: Posle ove priče ćete pametnije kupovati

Ne propustite

Volite loaferice, ali ne znate kako da ih kombinujete? Imamo savete za vas

Modni poznavaoci se slažu da su loaferice apsolutni modni hit ove sezone,

Beba Lončar – modni omaž ikoni stila domaće kinematografije i prirodnoj lepoti Beograda

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Mirjam Krajina ispred brenda Row Bag kreirala prvu torbu od piva: donosimo vam (sve) detalje

Raw Bag™ i Sabant, zagrebački brendovi koji vole inovacije i dizajn, objavili