Foto: Instagram/r@obertwun

Ko je Robert Wun, dizajner čiju visoku modu svi komentarišu?

Početak
26/01/2024

Robert Wun je modni kreator iz Hong Konga koji je svoju kolekciju prikazao na Nedelji visoke mode u Parizu… ali, ko je on zapravo i kako je dospeo do vrha u svetu mode?

Ovaj dizajner rođen je u Hong Kongu, a živi i stvara u Londonu. U ovom gradu je studirao modni dizajn, te je 2012. godine stekao diplomu na cenjenom Londonskom koledžu za modu. Dve godine nakon diplomiranja, dizajner je pokrenuo istoimeni brend koji je vrlo brzo zapao za oko poznatim stilistima.

Njegov dizajn, u kome dominiraju geometrijske i futurističke siluete, takođe je bio prepoznat od strane velikih zvezda, koje su želele da nose nešto što je avangardno i drugačije. Brzo su se ređali novi uspesi, te su modne kreacije Roberta Wuna ponele i mnoge druge slavne ličnosti, među kojima se izdvajaju Celine Dion, Solange, Lady Gaga, Doja Cat i mnogi drugi.

Kako je stekao svetsku slavu, uprkos teškim počecima?

Uprkos tome što je njegov brend danas poznat u modnoj industriji i omiljen među slavnim ličnostima, zanimljivo je da Wun nije održao nijednu modnu reviju tokom prvih osam godina postojanja brenda. U jednom intervjuu, dizajner je otkrio da, iako su njegove kreacije nosile zvezde na crvenom tepihu, u tom trenutku nije naišao na podršku modnih instituta. 

2021. godine, kad je lansirao kolekciju za jesen/zimu pod nazivom Armour, stvari su počele da se menjaju. Savršena linija je predstavljala svojevresni omaž njegovoj baki i svim važnim ženama koje su bile prisutne u njegovom životu. Interesatan je odabir materijala, koji su imitirali metal i podsećali na oklop, kao i motiv lastavice, ptice koju je obožavala njegova baka.

Kolekcija je dobila ogromnu pažnju medija i on je počeo da stiče priznanja u modnoj industriji. Potražnja komada iz Armour kolekcije je bila toliko velika da nije mogao da lansira novu liniju garderobe naredne tri sezone.

Pogledajte njegovu Haute Couture 2024 kolekciju kojom je oduševio Pariz:

Prethnodni članak

Sve revije visoke mode koje je radila srpska manekenka Marija Žeželj

Sledeći članak

LA VIE EN ROSE gost na Nedelji mode u Kopenhagenu

Ne propustite

DAN 1 Paris Fashion Week – donosimo vam kalendar dešavanja

Nedelja ženske mode u Parizu ove godine startuje krajem februara. Od 26.02.

Fendi torba sa jednim detaljem postala je modni hit preko noći

Zašto ne biste… poneli lolipop u svojoj novoj Fendi torbi? Ovo je

Minimalizam i visoka moda na dodeli SAG nagrada

Sezona dodele nagrada nastavila se sa nagradama Udruženja filmskih glumaca, poznatijim kao