Ključne razlike između BB i CC krema

Početak
02/04/2024

Verujemo da ste bezbroj puta na kremama videli oznaku BB ili CC, ali da li ste znali njihovu ključnu razliku i šta određena slova i označavaju?

U nastavku saznajte odgovore na ova pitanja.

ODLIKE BB KREME

BB je oznaka za proizvode koji prikrivaju nedostatke na licu, ali koži ujedno pružaju negu zaštitu. Zahvaljujući hranljivim supstancama koje sadrže, ove kreme čuvaju zdravlje kože čineći je negovanom. I sama skraćenica BB ukazuje na ulogu proizvoda – na engleskom je to izraz beauty balm.

Zagađen vazduh, ekstremne temperature, UV zraci, vetar i drugi štetni faktori ostavljaju trag na nežnoj i osetljivoj koži lica. Ten postaje neujednačen, stvaraju se fleke i bore. Ako ste od onih koji ne vole puder i ne šminkaju se svakodnevno, BB krema pomoći će vam da prikrijete ove male nesavršenosti. Zbog lagane formulacije, ova krema ne može sakriti veće nepravilnosti, ali će ipak ujednačiti ten, vratiti blistavost licu i nahraniti ga potrebnim supstancama. Pored toga, dozvoliće koži da diše i neće zapušiti pore. Zbog svega navedenog, BB krema je pravo rešenje za one koji radni dan provode van kuće i žele da budu negovani, a ujedno izgledaju lepo.

ODLIKE CC KREME

CC krema je naziv proizvoda formulisanih da poboljšaju i ujednače boju kože. Bilo da je u pitanju hiperpigmentacija, crvenilo izazvano različitim faktorima, rozacea ili neki drugi problem, CC krema će ga uspešno prikriti. CC je skraćenica izraza color corrector, a proizvodi sa tom oznakom podjednako uspešno smanjuju vidljivost ožiljaka, akni i sl. Zbog veće pokrivne moći, CC kreme imaju težu strukturu od onih sa oznakom BB. Ne moraju se nanositi na celo lice, već na delove sa izraženim nepravilnostima. 

Prirodan izgled i osećaj lakoće su ono što mnogi navode kao najveću prednost ovih proizvoda. Odaberite olovku i senku za oči i rumenilo preko ovih krema i primetićete da će vaš izgled biti svežiji.

Naslovna fotografija: Pinterest/Md Ahashan Habib

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Znamo kako da postignete prolećni sjaj lica (bez šminke!)

Sledeći članak

Korak po korak do savršeno glatkih nogu

Ne propustite

Letnji manikir: Tamne nijanse kao neočekivani trend sezone

Iako letnji manikir često povezujemo sa veselim, šarenim bojama inspirisanim morem, tamne

Opasnosti kozmetičkih preparata za kožu tokom leta: Šta treba izbegavati?

Postoje određeni kozmetički proizvodi koje treba izbegavati tokom leta kako biste očuvali

SPF u preparatima za sunčanje – ključna informacija za zaštitu od UV zraka

U današnjem svetu sve većeg izlaganja sunčevim zracima, razumevanje oznaka na preparatima