Foto: tumblr.com

Kaputi kojima se vraćamo svake zime

Početak
20/12/2023

Zimska moda je dosta slojevita, ponekad zahteva ozbiljnu kalkulaciju i kombinovanje, pa je praktično izabrati nešto širi kaput ispod kojeg ide sako, a možda i prsluk, pončo, dolčevina…

Dugi i masivni kaputi su ovih dana često spas, kada je hladno, te je divno ušuškati se u te meke “ćebadi”. Mnogi brendovi nam donose razne varijante koje izgledaju luksuzno, svečano. Od boja se ističu neutralne, volimo ne samo legendarnu crnu već i razne braon varijante, neutralnijeg izraza. Oni koji pružaju najbolju toplinu uglavnom su napravljeni od vune, pa je dobro izabrati nekada i mešavinu vlakana.

Međutim, postoje i veštačke vrste koje odlično podnose niske temperature, posebno eko krzna, mekane kao pliš. Tokom decenija kaputi su se dosta menjali, njihova lica i naličja, oblik i dizajn, bili su strukirani, dok je sada to ređe slučaj.

Foto: Printscreen/ teenvogue.com

Kaputi koje donosimo, zapravo su idealna ideja ako želite nešto bezvremensko.

Klasični kaput koji danas nosimo uglavnom je inspirisan odelima, kao što je muški sako nekada bio rezervisan samo za svečanu publiku. Danas je to uobičajeni modni element, obožavan u svačijem garderoberu, koji nosi svaka generacija.

Da biste naglasili siluetu, savetujemo da odaberete strukirani kaput sa kaišem od istog materijala, a ako želite pojačanje na kragni, veštačko krzno je odlična ideja.

Prethnodni članak

Zara kolekcija – torbe koje će “podići” svaki vaš autfit

Sledeći članak

Tamara Ralph – kreatorka u kojoj se kriju Dior i Elza Skjapareli

Ne propustite

DAN 1 Paris Fashion Week – donosimo vam kalendar dešavanja

Nedelja ženske mode u Parizu ove godine startuje krajem februara. Od 26.02.

Fendi torba sa jednim detaljem postala je modni hit preko noći

Zašto ne biste… poneli lolipop u svojoj novoj Fendi torbi? Ovo je

Minimalizam i visoka moda na dodeli SAG nagrada

Sezona dodele nagrada nastavila se sa nagradama Udruženja filmskih glumaca, poznatijim kao