PANDORA

Kako prepoznati originalnu Pandora narukvicu?

Početak
19/09/2023

Pandora je osnovana 1982. godine sa sedištem u Kopenhagenu, od strane Per Enevoldsena, koji je u trenutku osnivanja bio tridesetogodišnjak.

Godine 1999. odlučeno je da se stvori zlatna narukvica od 14 K pod nazivom Pandora Charm. 2000. godine stigla je mala serija ovih narukvica. Potražnja je bila zapanjujuća. Narukvice su postale poznate širom sveta. 2005. godine, Enevoldsen je otvorio 6-spratnu fabriku nakita Pandora u Bangkoku.

Nakit je dobio sve veću popularnost i proizvodnja se postepeno širila. I danas, Pandora unikatan i detaljan dizajn kombinuje tradicionalan zanat i modernu tehnologiju i prodaje se u više od 100 zemalja na šest kontinenata u otprilike 7,700 prodajnih mesta, uključujući više od 2,600 konceptualnih prodavnica.

Kada je u pitanju Pandorina narukvica, značenje iza priveska omogućava osobi da kreativno izrazi svoje emocije, ličnost i stil. Svaka ženska osoba ima dragocene trenutke koje želi da sačuva, originalnost koju želi da ispolji, i film koji želi da prepriča – zato je ovaj ručno izrađen nakit idealna prilika za to.

Privesci se mogu birati po želji što vam omogućava da kreirate nakit baš po vašoj meri i preferencijama.

Kako prepoznati originalnu Pandora narukvicu?

U nastavku vam donosimo nekoliko ključnih elemenata za prepoznavanje originalne Pandora narukvice:

  1. Prvo, originalne Pandora narukvice su napravljene od visokokvalitetnih materijala, a privesci su ručno izrađeni, što znači da nema fabričkog štancanja.
  2. Svaki privezak ima oznaku “PANDORA”, a na unutrašnjoj strani nalazi se brojna oznaka koja ukazuje na vrstu materijala proizvoda (zlato ili srebro).
  3. Originalna Pandora narukvica ima patentiranu kopču koja se lako otvara i zatvara, dok su lažne Pandora narukvice često lošije izrađene i kopče mogu biti oštećene ili nepravilno postavljene.
  4. Svako pakovanje je prekriveno belom kožom, dok je na unutrašnjoj strani utisnut logo brenda.
  5. Original Pandora narukvica uvek dolazi u kutiji koja sadrži i sertifikat autentičnosti. Ako je kutija loše izrađena, to može ukazati na lažnu narukvicu.
  6. Na proizvodima original nakita su ugravirana 3 slova „ALE„, koja označavaju inicijale osnivača brenda, Algot Enevoldsen. Zlatni nakit je obeležen slovom „G„, nakon čega usleđuje oznaka zlata (na primer “G585”, što sugeriše da je reč o leguri zlata sa 58.5% čistog zlata). Srebrni nakit je obeležen slovom „S„, a roze zlato ili rose gold sa oznakom „MET„.Proizvodi koji su napravljeni pre 2011. godine nisu imali slovne oznake, a nakit od roze zlata je nosio oznaku „R“ do 2018. godine.
  7. Kruna iznad slova „O“ u nazivu brenda je takođe pokazatelj autentičnosti nakita, pa ukoliko kopče nemaju oznaku – verovatno je reč o kopiji. Proizvodi pre 2008. godine nisu imali krunu, ali se oni retko nalaze u prodavnicama.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Pogledajte kako je izgledao prvi Cartier sat

Sledeći članak

Harry Winston – ko je bio i zašto je važan?

Ne propustite

140 godina Bvlgarija – predstavljena nova linija nakita i dijamantska ogrlica pravljena 2.800 sati

Poznata američka glumica indijskog porekla Prijanka Čopra zablistala je na proslavi 140.

Zašto je nakit Jelene Đoković na dodeli Laureus nagrade privukao toliku pažnju?

Da je nakit detalj koje žene obožavaju opšte je poznata činjenica. Bilo

Savršenstvo domaćih brendova nakita – morate ih imati u kolekciji

Zašto podržavamo domaće? Zato što u Srbiji postoji bezbroj “malih” dizajnera nakita