/

Kako pravilno nanositi šminku tokom sunčanih dana?

Foto: Pexels

S dolaskom lepog vremena, dolaze i velike temperature zbog kojih nošenje šminke može biti izazov. Međutim, uz nekoliko naših jednostavnih saveta možete postići prirodan izgled koji će izdržati vrućine. U nastavku saznajte pravilne korake za nanošenje šminke tokom perioda proleća i leta.

  1. Hidratacija lica

Prvi korak u postizanju besprekornog make-up izgleda je početak s čistim, hidriranim licem. Nežnim sredstvom za čišćenje uklonite prljavštinu, a zatim nanesite hidratantnu kremu kako bi vaša koža bila nahranjena tokom celog dana.

Foto: Pexels
  1. Lagani puder ili BB krema

Tokom letnjih meseci, teški puder može biti težak i neprijatan na koži. Umesto toga, odlučite se za laganu podlogu ili BB kremu koja će obezbediti pokrivenost bez osećaja težine.

  1. SPF

Krema za sunčanje je obavezna tokom letnjih meseci kako bi zaštitila kožu od štetnih UV zraka. Koristite ga nakon hidratantne kreme, ali svakako pre šminkanja kako biste koži pružili adekvatnu zaštitu.

  1. Šminka za oči

Kada je u pitanju šminka očiju tokom leta, manje je više. Odlučite se za jednostavan izgled sa samo nekoliko slojeva maskare i svetlije olovke za oči

Foto: Pexels
  1. Sjaj

Preskočite teške pudere i umesto toga se odlučite za kremu ili tečni hajlajter da biste postigli prirodan sjaj. Nanesite ga na jagodice ili obrve.

  1. Sprej

Da biste osigurali da vaša šminka ostane na mestu ceo dan, završite sa laganijim sprejem koji će pomoći da vaša šminka ostane netaknuta ceo dan.

Prateći ove savete, možete postići svež izgled koji će izdržati vrućinu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije