Foto: Pixabay

Jednostavna sofisticiranost – eksperimentišite sa stilom poput Frenka Sinatre

Početak
28/11/2022

Božićni i novogodišnji praznici su savršeno vreme za slušanje klasika Frenka Sinatre, a takođe je i savršen period da poprimite njegov način odevanja. Šartorijalni stil Frenka Sinatre je sama definicija klasične elegancije. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje je i sam umetnik negovao kada je oblačenje u pitanju.

Muškarci, ovo su njegovih sedam najvećih stilskih poteza kojima treba da se služite.

Foto: Pixabay

1. Pantalone visokog struka

Podizanje pantalona je zapravo mnogo važnije nego što mislite. Zašto? Jer ako su vam pantalone visokog struka, vaše odelo će dobiti potpuno drugu dimenziju. Takođe, omogućiće vam i iluziju dužih nogu. Kako ne zavoleti ovaj princip?

2. Fedor kao neizostavan dodatak

Ako ste ljubitelj klasičnijeg izgleda, morate uložiti u fedora šešir. Sinatra je retko primećen bez njega. U partnerstvu sa nekim klasičnim krojenjem, fedor je vrhunski dodatak kada je naprimer kišovito vreme. Samo se pobrinite da obod bude uži, kao Sinatrin.

3. Kombinacija tačkica i pruga

Ko bi pomislio da tačke uparene sa prugama mogu izgledati dobro? Sinatra je napravio solidnu kombinaciju, odlučivši da stilizuje kravatu na tačkice sa elegantnim pantalonama na pruge. Njegova kombinacija rezultirala je izgledom koji šapuće sofisticiranost. Eksperimentišite, ali u granicama normale.

4. Košulje na tufne

Dosta vam je verne bele košulje za izlazak? Uradite ono što je često radio i sam Sinatra, te oživite svoj izgled uz zanimljive detalje i dezene. Košulja na sitnije tufne savršen je izbor za popodnevne aktivnosti, ali bi izgledalo jednako svedeno i za večernji izlazak.

5. Ista boja čarapa i košulje

Toliko smo navikli da vidimo Sinatru na sceni u njegovom smokingu i leptir mašni, ali u svojoj svakodnevnici on je težio opuštenijem kroju. I, što nije iznenađujuće, ipak je uspeo da izgleda elegantno. Jedini savet za stil u kojem biste izgledali ležernije jeste taj da uskladite čarape sa košuljom. Bele čarape su možda neuobičajena tema kada je stil jačeg pola u pitanju, ali ako ih nosite sa takozvanim “operskim cipelama” i uz opušteniju košulju, izgledaćete ležernije i u svakom slučaju – zanimljivije.

6. Iako jednostavan, bio je jedan od najlepše obučenih muškaraca na sceni

Da je Sinatra živ, mogli bismo sa sigurnošću reći da bi se i danas našao na listi najbolje obučenih muškaraca sa ovim načinom odevanja. Evo zašto: ne samo da je koristio sve što je neophodno za sofisticirani izgled (košulja od smokinga sa karnerima, prsluk sa duplim kopčanjem, pantalone visokog struka, kaput sa reverom), već se i redovno služio ekstravagantnim materijalima. Brokat je redovno imao na svom prsluku, a često je umesto leptir mašne koristio crnu svilenu traku – čoker.

7. Dokaz da je đavo u detaljima

Kupite krem šal: Sinatrin omiljeni zimski detalj. Njegov je uglavnom bio napravljen od mešavine vune i svile. Praktično, da, ali takođe i šik.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ideje za muškarce – elegantno nošenje šalova tokom zime

Sledeći članak

Sa 13 godina pobegao od kuće da bi ostvario san – neobična životna priča Luja Vitona

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je