Foto: Instagram/@erdem

Izdvajamo najbolje revije sa početka Nedelje mode u Londonu

Početak
18/02/2024

Modni svet je stigao u London kako bi ispratio najbolje momente sa revija brendova koji obitavaju na svetskoj i britanskoj modnoj sceni.

Ove godine obeležava se 40. godišnjica Londonske nedelje mode, prekretnice koju grad proslavlja u vidu 44 revija i 15 prezentacija eksperimentalnih dizajna po kojima su Britanci poznati. Kao i uvek, Burberry je možda i najjača karta Nedelje na čelu sa kreativnim direktorom Danijelom Lijem.

ERDEM

Nakon što je debitovala kao gost dizajner na Jean Paul Gaultier couture, Simone Rocha se vraća u Veliku Britaniju na svoju istoimenu reviju konfekcije. J.V. Andersona, jednog od komercijalno najeksperimentalnijih dizajnera Londonske nedelje mode, koji je ispunio pistu elegantim i provokativnim komadima.

SIMONE ROCHA

A miljenik modne publike, Markes Almeida, vratio se na londonske piste, po prvi put od 2020. (Dizajneri i suosnivači Marta Markes i Paulo Almeida poslednji put su se pojavili u Portu, gde je i sedište kompanije.)

MARQUES ALMEIDA

Naravno, ne bi bila Londonska nedelja mode bez avangardnog stila mladih gradskih dizajnera. Central Saint Martins Amber V. Smit i Suzan Fang, kao i Paolo Karzana, koji je nedavno proglašen za polufinalistu nagrade LVMH.

Na Nedelji mode učestvovala je takođe i Roksanda Ilincic, dizajnerka srpskog porekla koja svoju internacionalnu karijeru gradi na izuzetnom kvalitetu i lepoti kreacija.

ROKSANDA ILINCIC

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Početak Nedelje mode u Londonu i proslava 40 godina postojanja

Sledeći članak

Svetski kroj i elegancija – Roksanda Ilinčić održala reviju u Londonu za sezonu jesen 2024

Ne propustite

Brojimo trendove koje nam je donela Nedelja mode u Londonu – od krzna do šešira

London je nekada bio poznat kao živahna prestonica sada već čuvenih dizajnera

Svetski kroj i elegancija – Roksanda Ilinčić održala reviju u Londonu za sezonu jesen 2024

Srpska kreatorka koja piše istoriju svetske mode, ovoga puta debitovala je na

Početak Nedelje mode u Londonu i proslava 40 godina postojanja

Njujorška nedelja mode završena je 15. februara, a to je bio samo