Foto: Instagram/@anunanna

Izbor urednika: Maxi suknje – modni evergreen 

Početak
07/04/2024

U svetu mode dobro je poznata silueta dugačkih suknji koje opstaju već decenijama zahavljujući osobini lakog kombinovanja. Ovog, kao i tokom proleća za nama bacaju u senku sve mini modele, te u nastavku pročitajte sve o vanvremenskom trendu i inspirišite se.

Materijal:

Foto: Instagram/@anunanna

Ove sezone najpularniji su modeli dugackih suknji od kože ili skaja i teksasa. A učestali su i modeli od svile i tartana koji je hit ovog proleća. 

Upravo ove varijacije u materijalima omogućavaju lako kombinovanje sa gotovo svim gornjim delovima koje već imate u garderoberu. Stoga je dugačke modele lako prilagoditi vremenskim i društvenim prilikama.

Boje i dezeni:

Foto: Instagram/@anunanna

Kada su boje u pitanju, pored neutralnih klasičnih nijansi, odnosno, crnebelebež i sive, obratite pažnju i na bolje sezone. U ovom slučaju to su varijacije osnovnoh boja: nežno plavabordoputeržuta i različiti tonovi zelene. Moderne su još i nijansa ljubičaste, lila i boja kajsije

U korak za ostalim trendovima birajte i dezene. Te ćete tako primetiti metalik i čipku koji se izdvajaju, a tu su i čuvene tufneleopard print koji se ne može zaobići.

Kroj:

Foto: Instagram/@anunanna

Pored klasičnih modela ravnih krojeva, izuzetno su popularne i romantične balon suknje, kao i modeli sa faltama ili urbani kargo modeli sa džepovima. Krojeve na neki način definišu i same estetike, pa su ove varijacije omaž estetici eklektičnih deke i bake ili korporativnom šiku.

Poseban detalj koji srećemo kod kroja maxi suknji su varijacije šliceva, koje iako sofisticirano skrojene, prate liniju tela, pa mogu da izgledaju izazovno i privlačno.

Instagram galerija kao inspiracija:

Modeli dugačkih suknji sporadično su bivali popularni kroz godine, pa ih sigurno možete pronaći u ormarima svojih starijih modernih rodjaka. Shodno tome, velike su šanse da na sjajne modele naletite u vintidž radnjama ili second hand objektima

Ako tamo ne budete imali sreće i Zara je sjajna opcija, sa velikim izborom modela.

Foto: Instagram/@anunanna

IZBOR UREDNIKA predstavlja novu podrubriku obeleženu tagom, putem koje će glavna urednica magazina LA VIE EN ROSE sa čitaocima deliti svoje stavove o modi i stilu, a više sličnog sadržaja možete pronaći na Instagram stranici TTEOFbyS.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Muškarci, znamo kako da izgledate elegantnije tokom leta

Sledeći članak

Modni “zločini” koji se ponavljaju iz dana u dan

Ne propustite

Da li znate kako je preplanula koža postala popularna zahvaljujući Coco Chanel?

Ranije bela koža je bila znak da ste deo viskog društva i

Bili smo u bekstejdžu revije Ralph Lauren u Milanu i zabeležili najlepše momente

Ekskluzivno na LA VIE EN ROSE pogledajte inovativnu mušku kolekciju brenda Ralph

Alesandro Mikele zna šta radi – pogledajte njegovu prvu kolekciju za modnu kuću Valentino

Do ponedeljka ujutru, ovoletnja Milanska nedelja mode protekla je uglavnom po scenariju.