Foto: Instagram/ @maralafontan

Izbor urednika: Hulahopke, dokolenice i čarape – sitnice koje će učiniti da izgledate šik tokom prelaznog perioda

Početak
15/03/2024

Stilizovanjem makar jednog upečatljivog modnog dodatka možete podići svakodnevnu odevnu kombinaciju na viši nivo. Zato vas podstičem da zavirite u fioke svojih garderobera i da prema smernicama iz današnjeg teksta stilizujete: hulahopke, dokolenice i čarape – koje važe za najpraktičnije, najudobnije i najdostupnije modne dodatke.

Foto: Instagram/ @maralafontan

Aksesoari ulaze i izlaze iz mode u zavisnosti od sezonskih trendova, ali jako je važno da ih onaj ko ih nosi adekvatno prilagodi svom stilu, kako ne bi slepo pratio modu. Poznato je da i vremenski uslovi često diktiraju način odevanja, te sam u skladu sa prelaznim periodom, za vas pripremila, par ključnih saveta za stilizovanje hulahopki, dokolenica i čarapa:

  • Hulahopke u boji kože, ili klasične – crne, nisu jedini izbor. Ne libite se da posegnete za bojama poput bele, sive ili za trenutno najaktuelnijom, bojom trule višnje. Kada birate ovakve hulahopke,  bez dezena, obratite pažnju na takozvanu denažu, ili gustinu hulahopki. Hulahopke od 5 do 15 dena, su tanke i bez ikakvih šavova, pa ih možete nositi i na cipele sa otvorenim prstima. One od 15 do 40 dena su standardne hulahopke, ojačane u predelu prstiju i struka. Grilon hulahopke su one sa oznakama od 50 do 300+ dena, deblje su i toplije. Denaža hulahopki takođe igra važnu estetsku ulogu, na primer, prirodan odjsaj tanjih, a tamnijih hulahopki, izdužuje nogu.
  • Osim običnih, na tržištu ima i raznih modela hulahopki sa dezenom. Od dobro poznatih pruga i tufni, preko motiva srca, trešanja, raznih natpisa na hulahopkama ili mrežastih čarapa, do trenutno najpopularnijih hulahopki sa leopard printom ili onih sa uzorkom čipke… Posebno bih istakla uzorak cvetne čipke, koja je moj lični favorit.
  • Mlađe sestre hulahopki, a starije sestre čarapadokolenice – pokupile su od njih sve važne karatkeristike. Različita punoća dokolenica može odati različite utiske, a isto važi i za dezene koji doprinose punoći celokupnog izgleda. Ipak, smatram da dokolenice mogu doprineti odevnoj kombinaciji, jednako, ček i više nego same hulahopke ili čarape.
  • Niste ni svesni koliko obične bele čarape koje svi posedujemo, mogu doprinuti vizuelnoj usklađenosti odevne kombinacije. Naravno, možete usklađivati i čarape različitih boja uz različite odevne kominacije.
  • Ne libite se printova ili uzoraka ni kada su čarape u pitanju! Trenutno su jako popularne čarape sa slikom Polo mede ili one sa čipkom na rubovima, te ih i sama preporučujem.
  • Osim što ova tri modna dodatka možete nositi odvojeno, izuzetno je interesantno njihovo slojevito stilizovanje. Naravno, u tom slučaju treba se držati minimalizma i kada je tekstura materija u pitanju, ali i kada su boje u pitanju.
  • Bilo koji od ova tri aksesoara možete nositi u gotovo bilo kojoj prilici, ako ih adekvatno ukombinujete. Kako uz dnevne kombinacije – uz farmerke ili suknjice i obuću poput, baletanki, mokasina ili patika, tako i uz večernje kombinace – uz haljine i cipele ili čizme na štiklu.

Ukoliko ste u nedoumici, kako da ove smernice konkretno i primenite, ne brinite, u nastavku sledi i 10 primera savršeno stilizovanih hulahopki, dokolenica ili čarapa.

Galerija pažljivo odabranih kombinacija

Za kraj, ostavljam vam i par brendova koje smatram vrednim pomena i na čijim sajtovima možete pronaći ove aksesoare:

Foto: Instagram/ @maralafontan

IZBOR UREDNIKA predstavlja novu podrubriku obeleženu tagom, putem koje će glavna urednica magazina LA VIE EN ROSE sa čitaocima deliti svoje stavove o modi i stilu, a više sličnog sadržaja možete pronaći na Instagram stranici TTEOFbyS.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Spisak filmova o modi koji nam služe kao inspiracija

Sledeći članak

Pogledajte kreacije koje su sašivene prema crtežima Angeline Aćimović

Ne propustite

U toku je treći dan MFW, a mi vam donosimo rezime sa dosadašnjih revija velikih brendova

Biramo najbolje trenutke sa ovosezonske Milanske nedelje mode. Od revije kao omaž

Cult Gaia – Jedan od retkih brendova u čije kreativne torbice ulažemo ovog leta

Inspiracija iz prirode unapređena futurističkim avangardnim oblicima, čini aksesoare brenda Cult Gaia,

Modernija verzija mode 90-ih: Fendi predstavio novu kolekciju za sezonu proleće/leto 2025

Fendi kolekcija za proleće/leto 2025 oličenje je savremene muške odeće... Pitanje je,