Foto: Instagram/@dasha_ramoss

Izbor urednika: balon suknje – Stilizujemo čuveni trend iz 1950.

Početak
23/03/2024

Balon suknje se ovog proleća vraćaju na velika vrata. Sa modnih pista na nedeljama mode, preko društvenih mreža i izloga popularnih butika, stižu pravo u naše garderobere.
Svedočimo reinkarnaciji ovog čuvenog trenda iz 50-ih, te u nastavku pročitajte par saveta za stilizovanje i kupovinu.


Kako stilizovati suknje balon kroja?

Foto: Instagram/@dasha_ramoss


Specifičan kroj balon ili babl suknji, kako ih još nazivaju, po povratku najčešće srećemo kao bazične komade ležernih, a modernih dnevnih kombinacija. Uticajke na društvenim mrežama ih najčešće kombinuju sa džemperima ili majicama koje prate liniju gornjeg dela tela. Medjutim, one smele se igraju i proporcijama, te biraju šire gornje delove predimenzioniranog kroja.
Kratke ili dugačke balon suknje trenutno su najučestalije u crnoj i beloj bolji i nasuprot predrasudama veoma ih je lako kombinovati uz druge sezonski aktuelne komade i modne dodatke. Imaju tu moć da podignu svaku odnevnu kombinaciju na viši nivo. Odišu elegancijom i ženstvenošću, te ih sa lakoćom možete stilizovati i u večernjim satima. Za svečane prilike možete odabrati i balon haljine koje obično dolaze skrojene i sa balon rukavima, što ih čini romantičnim i ženstvenim.

Galerija sjajno stilizovanih balon suknji:

Kako su nastale babl suknje?


Suknje balon kroja karakteriše volumen. Ovaj efekat pri izradi, postiže se presavijanjem i prišivanjem viška materijala na rubu. Ovaj model istoričari mode nazivaju “strukturno izazovnim”, zbog jedinstvene konstrukcije i težine prilikom manevrisanja kultnog “zavesa materijala” od kog je obično šiven. Balon modeli datiraju od sredine 1950-ih, kada su francuski modni dizajneri Pjer Karden i Kristijan Dior debitovali svojim 1954. i 1956. Od tada, ovaj trend se, kao i svi ostali, sporadično vraćao u modu i to tokom 1980-ih i tokom 2005.

Gde nabaviti balon suknje?

Foto: Instagram/@dasha_ramoss


Suknje balon kroja, srednje dužine, možete pronaći u Zari, gde imaju i one kraće, kao i Bershka i Stradivarius. Tamo možete naći i balon haljine, a dečiju verziju popularnog komada nudi H&M.

IZBOR UREDNIKA predstavlja novu podrubriku obeleženu tagom, putem koje će glavna urednica magazina LA VIE EN ROSE sa čitaocima deliti svoje stavove o modi i stilu, a više sličnog sadržaja možete pronaći na Instagram stranici TTEOFbyS.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Bonton oblačenja: osnovna modna pravila koja morate poštovati

Sledeći članak

Otkrivamo vam stilske tajne najvoljenije britanske princeze

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Kompanije za predviđanje modnih trendova: ko nam danas diktira stil?

Modna industrija je dinamično okruženje koje neprestano evoluira. U tom brzom ritmu,