Foto: Pexels

Detaljan vodič za prepoznavanje lažnih Louis Vuitton, Chanel i Hermès torbi

Početak
22/06/2023

“Hejteri” će reći da mnoge devojke nose lažne brendirane torbe… mi smo upravo ti “hejteri”. Šalu na stranu, za sve ljubitelje iskonske mode, tužno je videti taj prizor na ulicama Beograda, a nažalost – sve ga je više. Pravi modni znalci znaće da prepoznaju kada je reč o originalu, a kada ne. Ovim tekstom želimo da podstaknemo sve dame na razmišljanje da je ispravnije kupiti kvalitetnu torbu bez logotipa, nego je samo zbog njega i kupiti. Takva neće dugo trajati, pohabaće se i na kraju ćete dobiti siromašan izgled zbog kojeg sigurno niste kupili tu “svetu brendiranu torbu nalik originalu”.

San svake dame jeste da u svojoj kolekciji poseduje makar jednu od poznatih modnih kuća kao što su Louis Vuitton, Hermès ili Chanel. Međutim, mnoge će se “zaleteti” i kupiti lažne, po znatno manjoj ceni, samo kako bi imali jednu sa logotipom.

Za sve vas koji poštujete glavno modno pravilo – “Ne kupuj lažne torbe ako nisi u prilici”, a pre svega poštujete modu i kreatore, u nastavku donosimo detaljan vodič kako biste prepoznati glavne razlike između pravih i lažnih ikoničnih torbi. Modna edukacija je dobrodošla za sve.

Louis Vuitton

Modna kuća Louis Vuitton serijske brojeve proizvodnje nikada ne ističe na svojim modelima. Pojedini koji su kreirani 1980. godine postavljeni su sa unutrašnje stane torbi. Oni us utiskuti i skriveni, uglavnom kod Louis Vuitton šava, odnosno poruba.

Nove LV torbe sadrže i mikročip u sebi koji naravno nije vidljiv okom. Takođe, isključivo Louis Vuitton poslovnice mogu da ih skeniraju i tako dobiju informacije o torbi.

Svi spoljašnji metalni delovi torbi imaju ugraviran logo brenda. Louis Vuitton ne izdaje izjave o autentičnosti svojih torbi, a ukoliko torba koju kupite ima izjavu o autentičnosti, ona je zasigurno falsifikat.

Chanel

Primer: Prva torba je original, druga je kopija

Najpoznatiji Chanel model torbe prepoznatljiv je po svojoj “mekanoj i kockastoj” spoljašnjosti. Međutim, ukoliko ona koju nameravate da kupite ima manje od osam šavova po ploči – znači da je verovatno u pitanju imitacija. Ona je vrhunski primer savršeno zanatski izrađene torbe. Svaka njihova torba prošivena je savršeno do detalja, sa postavom koja je takođe perfektno uklopljena. Falsifikati Chanel torbe nisu nimalo savršeno skrojeni, pa se takva neretko i brzo raspadne.

Ono što je zanimljivo jeste to da su za izradu kopči ove torbe korišćeni posebni šrafčići koji mogu biti odšrafljeni samo posebnim alatom koji poseduje ova modna kuća i ne mogu se odstraniti običnim šrafcigerom. Uz originalnu Chanel torbu dobićete karticu kojom se potvrđuje njena autentičnost i vaša kupovina iste. Svaka kartica na sebi ima od šest do osam cifara serijskog broja. Ako ne dobijete karticu, ili je dobijete sa manje ili više brojeva od toga – znajte da je u pitanju falsifikat.

Hermès

Kao što je slučaj i kod LV torbi, takođe ako i uz kupljenu Hermès dobijete karticu autentičnosti, znaćete da ste kupili falsifikat – jer se uz njihove torbe ne dobija potvrda o autentičnosti.

Svaka je specifično ručno izrađena, što svaki njen spoj, štep i šav čini perfektno usklađenim. Ukoliko je neki od šavova nepravilan ili negde viri onaj neželjeni konac, torba je najverovatnije falsifikat.

Ono što oduševljava kod izrade ove torbe jeste to što je rajsferšlus na Hermès torbama uvek fiksiran sa obe strane i nikada ne pada na kraju, a svaka torba ima katanac i bravicu koja dolazi sa jedinstvenim ključem.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Zašto je baš Pariz glavna prestonica mode?

Sledeći članak

Zavirite sa nama na Jacquemus reviju u Versaju – svi detalji na jednom mestu

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Kompanije za predviđanje modnih trendova: ko nam danas diktira stil?

Modna industrija je dinamično okruženje koje neprestano evoluira. U tom brzom ritmu,