/

Ideje za praznični dom kao sa reklame

Foto: Pexels/Brett Sayles

Kako se bliži Nova godina, gotovo u svim medijima možemo videti savršeno okićene jelke. Bajkoviti stanovi puni prelepih ukrasa bude prazničnu atmosferu. Međutim, da li je to i vaša realnost, da li Vaš dom zaista izgleda tako? Verujemo da ste bezbroj puta počeli da kitite jelku u nadi da će ispasti baš kao na fotografiji, ali ona na kraju bude drugačija. Evo saveta kako za malo novca i uz jednostavne ideje, da ukrasite dom baš kao iz bajke. 

Najjeftinija i najlakša ideja za realizaciju je korišćenje lampica. Možete ih pronaći u kineskim prodavnicama za svega 200 dinara. Gde god da ih stavite, lampice će učiniti da vaš dom odiše mnogo toplijom atmosferom. Postavite ih oko ogledala, i kad god ih upalite ogledalo će reflektovati svetlost. Takođe, možete ih okačiti i na prozor i kuća će delovati bajkovito i spolja i iznutra. Zapamtite, lampica nikada nije previše za ovo doba godine.

Foto: Pexels/Dzenina Lukac 

Lapmice koje služe za kićenje dvorišta su malo skuplje. Za njih ćete morati da izdvojite najmanje 1000 dinara. Međutim, ukoliko ih kupite ove godine, služiće Vam i za naredne, jer su veoma kvalitetne.  

Nešto što je takođe neizostavno u novogodišnjim danima su praznični kolačići. Na pijacama, u kineskim radnjama ili prodavnicama plastike možete pronaći razne prigodne kalupe za njihovu izradu. Deda Mraz, irvas, jelkice, sneško, svi oni kada se nađu na stolu zajedno izgledaju neodoljivo. Ovi kolači se veoma lako prave, a recepte možete pronaći na brojnim sajtovima. Oni su svakako odlična dekoracija, ali i ukusna poslastica koja će obradovati sve goste. 

Foto: Pexels/Vlada Karpovich

Još jedan detalj koji gotovo da ne košta ništa, a odlično oslikava praznični duh, su novogodišnje čestitke. Kada ste poslednji put napisali nekome pismo? Ne računaju se mnogobrojni mejlovi koje pošaljete u toku dana. Nova godina je odlična prilika da na ukrasnom papiru napišete dragoj osobi čestitku. Verujemo da će mnoge iskreno pismo više oduševiti, nego neki skupoceni poklon. Ova ukrašena pisma su i odlična dekoracija na stolu. Postavite ih pored nekih ukarasa, i izgledaće savršeno, piše oradio.rs.

Zasigurno da i pored ovih predloga Vaš dom i dalje neće izgledati baš kao sa slike. Međutim, gledajte na kićenje kao na zabavu. Ukrašavajte stan sa prijateljima, ili pak porodicom, i to će se pretvoriti u zabavu. Na kraju dana mnogo je bitnije da se zabavimo i uživamo u ovim prazničnim danima, a ne to da li nam jelka liči baš na onu sa fotografije.  

Odgovorite

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Odaberite prave zavese za vaš kutak

Sledeći članak

Zavirite u kuću Merilin Monro koju je lično birala

Poslednje od Dom