/

Ideje za dekoraciju doma za vaskršnje praznike

Foto: Pexels

Čim stigne proleće, uvek smo u iskušenju da dom ispunimo cvećem. Najradosniji deo proleća jeste Vaskrs, praznik koji dpćekujemo s posebnim uzbuđenjem.

Ako ste neko ko voli da preuredi svoju kuću u duhu praznika, možda već uveliko tražite alternativne načine za ukrašavanje. Stručnjaci za dizajn enterijera su opipali puls naroda i iskoristili statistiku sa društvenih mreža kako bi otkrili vrhunske uskršnje trendove dekoracije za ovu godinu.

Stoni podmetači sa efektom trave

Dekor stola je uvek velika stvar za Vaskrs, posebno ako uživate u svečanoj gozbi sa voljenima. Podmetači od veštačke trave su bili prilično popularni i tokom prošle sezone, a čini se da se ovaj trend neće zaustaviti ni ovog proleća. Sasvim logično, jer je u pitanju kako dekorativno tako i funkcionalno rešenje koje će, uz malo mašte, za tren oka vaš praznični ručak načiniti lepšim i ukusnijim.

Foto: Pexels

Prstenovi i držači za salvete inspirisani prolećem

Elegantni uskršnji držači za salvete su još jedan dekorativni komad za koji je ovih dana interesovanje naglo poraslo. To nimalo ne iznenađuje – reč je o kreativnom načinu da se tokom prazničnih dana skrene pažnja na detalje koje inače ne bismo ni primetili. Na osnovu poslednjih podataka, čini se da će ovogodišnji držači za uskršnje salvete istaći lažno cveće i suptilnije boje.

Prirodni venci

Venci nisu rezervisani samo za Božić. U stvari, možete imati venac za svako godišnje doba ako to zaista želite. Uskršnji venci postali su jedan od najčešćih uskršnjih ukrasa iz prostog razloga što kreativcima omogućavaju da pokažu svoje ideje na najneobičniji način. Obično su puni veštačkog cveća, drveta i mini uskršnjih jaja. Slatko!

Pom-pom trake

Uskršnje trake su, zajedno sa venčićima, oduvek bile popularne za dekoraciju doma tokom vaskršnjih praznika. Međutim, čini se da su u 2022. godini postale pravi favorit i da bez njih dom jednostavno nije kompletan. Vaše je samo da odaberete – hoćete li se opredeliti za nešto šareniju varijantu ili će vaše pom-pom slatkice zadržati minimalistički izgled.

Staklene tegle za šarena jaja

Staklene tegle su jedan od najbržih, najpraktičnijih i bez sumnje najlepših načina da ukrasite svoj dom tokom uskršnje sezone. Dovoljno je samo da odaberete tegle što zanimljivijeg oblika i da ih ispunite šarenim bombonama ili malenim uskršnjim jajima i to je to – ovako ispunjene tegle na strateški važnim pozicijama u vašem domu zablistaće punim (šarenim!) sjajem. Bilo da se odlučite za providnu ili neku obojenu varijantu, držite se pastelnih nijansi koje savršeno prate atmosferu Vaskrsa.

Foto: Pexels

Patuljci

Ova mala bradata stvorenja su aktuelna tokom svih praznika, ali sada konačno dobijaju svoj najnežniji i najsimpatičniji prolećni „makeover“. Opredelite se za neku pastelnu nijansu.

Cvetni aramžmani

Ovde verovatno ne treba puno pojašnjenja – dovoljno je samo da za svoju prazničnu trpezu odaberete (ili napravite) što reprezentativniji cvetni aranžman koji ćete kasnije smestiti u neki drugi ugao dnevnog boravka ili predsoblja, čisto da biste zadržali još malo te posebne i živopisne vaskršnje atmosfere. Bilo da se odlučite za neku elegantniju ili veseliju varijantu, potrudite se da sa odaberete raskošne cvetove koji će biti u skladu sa prolećem i buđenjem prirode.

Odgovorite

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Zanimljivosti sa 55. Sajma automobila u Beogradu

Sledeći članak

Pet načina da se oporavite posle praznične trpeze

Poslednje od Dom