Foto: Žaklina Medenica

“Svako moje delo nosi deo moje duše” U Beogradu otvorena izložba Hanne Dujmović – Radost življenja

Početak
25/05/2023

Sarajevska umetnica Hanna Dujmović u galeriji “Štab”, 23. maja, predstavila je svoja umetnička dela beogradskoj publici kroz izložbu Radost življenja, koju je otvorila istoričar umetnosti i kustos iz Pariza Milica Zorić.

Naziv izložbe La joie de vivre odnosno Radost življenja, inspirisan je načinom Haninog stvaranja, ali je ujedno i naziv slike Anrija Matisa (Henri Matisse). Sve slike su rađene u tehnici ulje na platnu, a karakterišu ih jarka paleta boja, originalni materijali sa drugih kontinenata, sofisticirana grafika, mešavina žanrova i veliki broj objekata.

Foto: Žaklina Medenica

Naravno, bili smo na ovoj divnoj izložbi kojoj se odazvao veliki broj ljudi, a tom prilikom Hanna nam je nešto više rekla o samim delima koja krase galeriju.

“Dela koja sam izložila sam stvarala nekoliko meseci unazad. Ova dela su moj karakterističan stil, pun boja i ženskih figura. Nadogradila sam ciklus koji sam radila do sada, ovo je poput krune na sav rad. Inspiracija je potekla iz svega ružnog što živimo svaki dan i želela sam da kroz platno posmatračima dam prozor u bolji, drugačiji svet”, rekla nam je Hanna, pa opisala detaljnije svoj umetnički pravac:

Foto: Žaklina Medenica

“Moj slikarski rukopis se ne može smestiti u jedan pravac. Radi se o savremenoj umetnosti, u kojoj je kombinacija neoimpresionizma, surealizma i mnogih drugih pravaca. Smatram da sam napravila rukopis koji je autentičan i koji se izdvaja iz mase onih koji se plasiraju danas”.

Foto: Žaklina Medenica

“Lepih komenatara je mnogo, uživo i na društvenim mrežama. Jednako mi znače i motivišu me da nastavim dalje. Svako moje delo nosi deo moje duše koji je nepovratan i to je veliko bogatstvo. Kada ne budem postojala na ovom svetu, sigurno ću postojati kroz svoja dela”, rekla je Hanna za LA VIE EN ROSE.

Izložbu Hanne Dujmović Radost življenja, predstavila je Aleksić galerija (galerija savremene umetnosti iz Kragujevca) i deo je projekta ’’Galerija u gostima’’, koju je nedavno pokrenula galerija Štab, u želji za uspostavljanjem što bliže saradnje sa galerijama iz zemlje i inostranstva. 

Izložba traje do 5. juna 2023. godine.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Čuvena Tita Tarner preminula u 83. godini

Sledeći članak

U junu stužu nove strane serije – ne propustite ih

Ne propustite

Zanimljiva životna priča Zdravka Pečara, jugoslovena koji je osnovao Muzej afričke umetnosti

U Muzeju afričke umetnosti, organizuje se izložba povodom trideset godina od smrti

Filmski bestseleri – romantična ostvarenja koja morate pogledati barem jednom u životu

Romantični filmovi su zasigurno jedni od favorita kada padne veče. Mi vam

Momenat iz Kana koji ste propustili: kako je pas završio na crvenom tepihu?

Pas Mesi bio je vidno srećan dok je šetao crvenim tepihom na