Haljina koja menja boju – Idealan spoj mode i inovacije

Početak
24/04/2024

Svi mi imamo trenutke kada smislimo kombinaciju, sve se savršeno uklapa, ali kada bi samo taj jedan komad bio neke druge boje.. ili da imate neku haljinu u par boja – to bi bilo idealno! E pa, jedan brend je smislio odlično rešenje – haljinu kojoj se boja menja na suncu.

U pitanju je brend PH5, a o njihovim haljinama se još uvek priča, mesecima nakon što je postao viralan na TikTok-u.

@izzipoopi

Sciennnnnce

♬ original sound – IZZI

Devojka koja se snimila u toj haljini je Izi Pop, i započinje video tako što izlazi iz zgrade u beloj pletenoj haljini, a na ulici tkanina menja boju u ružičastu.

Ovo je prava inovacija u svetu mode i verujemo da svi ponekad imamo mood swings ili promene raspoloženja, izađemo sa jednom kombinacijom, pa se pogledamo u neki izlog ili ogledalo – i pomislimo “Hmmm, mogla sam nešto drugo ili bar drugu boju..” ali evo – za svaku dilemu i problem postoji rešenje. S pravom se kaže da ne postoji problem koji nema svoje rešenje.

Brend o kom govorimo, PH5 je zvanično otvoren 2014. godine i prvobitno je bio fabrika za knitwear odeću. Wei Lin je osnivač, a dizajner ovog fenomenalnog modela je Zoe Champion. Ovim komadom nam poručuju da moda ima mnogo svojih pravaca i koncepata – i da svako može naći nešto za sebe, nešto inovativno i nešto čime će se istaći. Redefinisali su i tehnologiju i modu ovim korakom a mi smo tu da u tome uživamo.

Naravno, ono što je najvažnije kod modnih brendova jeste upravo podizanje svesti o održivosti mode, što ovaj brend radi svakodnevno. Jedan od retkih koji zapravo brinu o svetu oko sebe.

Kako dolazi do promene boje?

I ono što nas sve zanima jeste: kakav je to proces?

Sponde UV Reactive Reversible Maxi Dress jeste model koji je napravljen od je od 80% pamuka i 20% najlona. Postoji objašnjenje da haljina presvučen slojem fotohromnih materijala – što znači da je u mogućnosti da promeni boju kada je izložena sunčevoj svetlosti. Stvara se dinamična reverzibilna promena pod UV svetlošću. Kako Daily prenosi, profesori sa Univerziteta u Luksemburgu stvorili su CLCE vlakna koja menjaju boju i koja se lako mogu ušiti u tkaninu.

Da li vam se dopada u kom pravcu ide modni svet i da li biste ovo želeli da imate u svom plakaru, kao i da nosite kada ogreje sunce? Mi definitivno da – uvek je bolje imati jedan komad koji može birati uloge koje će danas odglumiti, nego kupovati i taložiti po ormarima, te na kraju nikada ponovo obući. Modna održivost ispred svega!

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Zašto je nakit Jelene Đoković na dodeli Laureus nagrade privukao toliku pažnju?

Sledeći članak

Pod ključem – olimpijske medalje i baklja u specijalnim Louis Vuitton koferima

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je