Foto: FAF Promo

Film “Jadna stvorenja” Jorgosa Lantimosa na 29. FAF-u

Početak
10/10/2023
Sponzorisano
FAF

Dobitnik Zlatnog lava u Veneciji film „Jadna stvorenja“ reditelja Jorgosa Lantimosa biće prikazan u subotu, 25. novembra u 19 časova u mts Dvorani (sala 1) u okviru programa 29. Festivala autorskog filma (FAF).

Od reditelja Jorgosa Lantimosa i producentkinje Eme Stoun dolazi neverovatna priča o fantastičnom napretku mlade žene, Bele Bakster (Stoun), koju briljantni naučnik, dr Godvin Bakster (Vilem Defo) ponovo vraća u život. Pod Baksterovom zaštitom, Bela je željna učenja. Međutim, zbog žudnje za svetom koji joj nedostaje, ona beži sa Dankanom Vederbernom (Mark Rafalo), uglađenim i razvratnim advokatom u vrtoglavu avanturu širom sveta. Oslobođena predrasuda svog vremena, Bela postaje nepokolebljiva u svojoj nameri da se zalaže za jednakost i slobodu.

FAF Promo

Ulaznice za projekciju filma “Jadna stvorenja“ mogu se kupiti na blagajni mts Dvorane kao i preko sajta: https://www.mtsdvorana.rs/film/jadna-stvorenja

Podsećamo, Festival autorskog filma biće održan od 24. novembra do 2. decembra. FAF će u petak, 24. oktobra u 19 časova svečano otvoriti nagrađivano ostvarenje „Lost Country“ autora Vladimira Perišića. Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad” i bioskopu Cine Grand Big Rakovica.

Sve informacije o programu biće uskoro objavljene na sajtu www.faf.rs.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Izveštaj iz Pekinga – odigrana predstava “Žensko srce u šinjelu”

Sledeći članak

Godišnjica rođenja nobelovca Ive Andrića obeležena na Kuli Beograd

Ne propustite

Zanimljiva životna priča Zdravka Pečara, jugoslovena koji je osnovao Muzej afričke umetnosti

U Muzeju afričke umetnosti, organizuje se izložba povodom trideset godina od smrti

Filmski bestseleri – romantična ostvarenja koja morate pogledati barem jednom u životu

Romantični filmovi su zasigurno jedni od favorita kada padne veče. Mi vam

Momenat iz Kana koji ste propustili: kako je pas završio na crvenom tepihu?

Pas Mesi bio je vidno srećan dok je šetao crvenim tepihom na