Foto: stephanvanfleteren.com

Dries Van Noten napušta svoju modnu kuću

Početak
19/03/2024

Dries Van Noten najavio je da se povlači iz svoje modne kuće koju je vodio skoro četiri decenije. Belgijanski dizajner otkrio je da želi da se fokusira na druge stvari i da se oseća spremno da novoj generaciji talenata pruži priliku da unesu svoju viziju u brend.

“Želim da preusmerim svoj fokus na sve stvari za koje nikada nisam imao vremena”, rekao je Van Noten. “Pripremao sam se za ovaj trenutak neko vreme i osećam da je vreme da ostavim prostora novoj generaciji talenata da unese svoju viziju u brend.”

Van Noten je lansirao svoju kuću 1986. godine, u početku samo sa muškom odećom, a kasnije se proširivši i na žensku konfekciju.

Osvojio je različite prestižne nagrade i oblačio neke od najpoznatijih žena na svetu, uključujući Cate Blanchett za Oscar 2008. godine, Michelle Obama tokom njenog boravka u Beloj kući, kao i zvezde poput Tesse Thompson, Kirsten Dunst i Rihanne, koje su se odlučile za njegove upečatljive printove.

Van Noten je prodao većinski udeo u poslu konglomeratu Puig 2018. godine, i tada je ostao na funkciji glavnog kreativnog direktora, kao i predsednik brenda. Verovatno će nastaviti da obavlja ovu funkciju i ostati manjinski vlasnik u poslu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Unuka Elvisa Prislija u najnovijoj Chanel kampanji

Sledeći članak

Teksas – simbol prolećne retro elegancije

Ne propustite

Nakit koji je pristupačan, a poznate ličnosti ga rado nose

Zašto nakit mora da bude skup da bi bio nošen, u trendu

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja

Kako su u “ono vreme” modni listovi doprineli emancipaciji srpskih žena?

U srpskoj prestonici je dolaskom štampe i modnih magazina tokom 20. veka,