Foto: Pexels/Karolina Grabowska

Donosimo vam TOP 5 najboljih muških i ženskih parfema za leto

Početak
30/03/2023

Parfemi su tu da nas podsete da vodimo računa o sebi i da u svakoj situaciji na sebi nosimo lep miris. Iako to radimo prvenstveno zbog sebe, uz pomoć dobrog parfema i mirisa, složićete se sa nama – mnogo je lakše osvojiti srce željene devojke ili zagolicati maštu muškarca.

Budući da nam sledi leto, predstavljamo vam top 5 muških i ženskih parfema koji su po našem mišljenju nezamenjivi baš za predstojeću sezonu.

TOP 5 ŽENSKIH PARFEMA ZA LETO:

1. Gianni Versace Couture Jasmin Eau de Parfum

Jasmine pripada Couture triu koji će osvežavati svojim mirisnim notama sve dame koje vole da uživaju u kvalitetu i sopstvenom stilu. Pri samom kontaktu sa njegovim pakovanjem stičete utisak izraženog stila i visokog kvaliteta.

2. CHANEL N°5 l’eau

Ako želite na sebi čist luksuz i kvalitet koji će se osećati na svakom koraku koji napravite, sa Chanel-om broj 5 l’eau, nikada nećete pogrešiti.

3. Flora 1966 by Gucci

Floralni dizajn napravljen 1966. godine za Grejs Keli, bio je inspiracija i za ovaj parfem. Ovaj novi član Gucci porodice je symbol sveg glamura i istorije Gucci Brenda, a u njemu su ukršteni božur, ruža, bergamot, kao i osnovne note pačulija, muskata i vetivera, koji svakako dolaze do izražaja.

4. Roses de Chloe

Pošto se cvetni mirisi i leto savršeno slažu, ovaj parfem je jedan od onih must-try ove sezone, pogotovo zato što ćete biti sigurno neodoljivi uz ovo dugotrajno mirisno uživanje.

5. Calvin Klein One Summer

Ovaj miris je zaista je savršen za leto. Upravo zbog svoje lakoće i istančanih nota može se nositi svakodnevno. Ne sme ostati nepomenuta ni njegova izuzetno privlačna šarena bočica koja sama po sebi simbolizuje vrele letnje dane.

TOP 5 MUŠKIH PARFEMA ZA LETO:

1.Terre d’Hermès

Terre d’Hermes je elegantan miris koji se zasniva na harmoniji nota vazduha i nota zemlje. Ovo je svojevrsno putovanje kroz različite elemente. Uključuje klasični muški trio: citrus, drveće i mošus. Osnovne note su: grejpfrut, naranža, kremen, biber, ružičasti biber, pelargonija, pačuli, kedar, vetiver, benzoin.

2. Tom Ford Neroli Portofino

Neroli Portofino ima neizmenjene note koje savršeno reflektuju italijansku rivijeru. Miris blista notama bergamota, mandarine, nerolija sa toplim ugodnim tragom ambera u pozadini.

3. Chanel Allure Homme Sport

Nakon lansiranja Allure Homme, Chanel je predstavio Allure Homme Sport koji je postao svežiji i oštriji. Početak je kristalno čist, zastupljen je notama vode i aldehidima. Zatim se ispoljava drveni začinski miris, koji nije orijentalno težak, već prozračan i lagan. 

4. Creed Virgin Island Water

Kompozicija počinje sa citrusnim koktelom od belog bergamota, lajma sa Jamajke, sicilijanske mandarine. Citrusima se pridružuje nota kokosa. U srcu parfema je intenzivni indijski jasmin i slatki hibiskus, egzotični ylang-ylang i hladni začinski džumbir. Osnova kompozicije uključuje note mošusa i belog ruma. 

5. Versace Pour Homme

Ovaj parfem osmišljen je kao idealni pratioc ženkog parfema Versace predstavljen 2007. godine. Reprezentuje snažnog, senzualnog i odlučnog muškarca. Sačinjen je od nota bergamota, nerolija, gorke narandže i dijamanstkog citrona – velikoj voćki pronađenoj na jugu Italije. Srednje note uključuju geranijum, muškatnu žalfiju, plavi zumbul i kedrovo drvo, dok donje note donose mineralni amber i mahune tonke i mošus.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Razvoj kozmetike kroz istoriju

Sledeći članak

Kako pravilno nanositi šminku tokom sunčanih dana?

Ne propustite

Prirodno beli zubi – važni koraci za dentalnu negu

Osmeh je jedan od najlepših aksesoara koje možemo nositi. On odražava naše

Preporuka: Sveža i glamurozna šminka za proleće i leto inspirisana 1950-im

Proleće i leto su doba kada se svežina i glamur najbolje spajaju,

Arapski parfemi su nova opsesija, izdvojili smo najlepše

Samo kap parfema može da napravi malo čudo u našem životu. On