Foto: Pexels

Izdvajamo najlepše muške mirise za zimu

Početak
17/12/2023

Svako godišnje doba sa sobom nosi promenu odevnih kombinacija, ali i potpuno nov svet mirisa. Pored leta, zima obiluje novim mirisima, kao i Novogodišnjom euforijom, ukrasima i dekoracijama. Zato važi ovo pravilo – kako temperature padaju, naš izbor parfema postaje intenzivniji, dublji i topliji.

Zato ćemo u ovom članku pričati o najlepšim zimskim parfemima za muškarce, koji stvaraju notu sofisticiranosti koja se savršeno slaže sa prazničnom idilom.

1. Tom Ford Tobacco Vanille: Uvertira u našu zimsku avanturu počinje s Tom Ford Tobacco Vanille, parfemom koji toplotu vanile spaja s notama duvana. Ovaj parfem nije za svakoga i zato savetujemo da ga prvo probate – ipak je svačija koža drugačija, pored različitih mirisnih preferencija. Ovaj spoj pruža toplinu koja podseća na onaj trenutak kada iz hladnog i dugog decembra, uđemo u prostoriju u kojoj je uvek jun. Stvara osećaj ušuškanosti koji nam je najpotrebniji tokom zimskih dana.

2. Creed Aventus: Creed Aventus, večni klasik, za koji nije moguće da niste čuli! Note ananasa, bergamota i drvenih akorda stvaraju harmoniju koja ovaj parfem čini idealnim za šetnju po snegu. Stvara osećaj svežine i samopouzdanja.

3. Dior Sauvage: Svakome je zimi potrebno leto i more, zar ne? Bergamot, biber i lavanda… Čudna kombinacija koja osvaja. Iako je ovaj parfem pogodan za sva godišnja doba – zimi se ipak najbolje pokazao. Ukoliko ste pristalica noćnih izlazaka, pogotovo zimi, kada iz hladnog ulazite u klub pun ljudi – ovo je idealan parfem.

4. Emporio Armani Stronger with You Intensly: Parfem kombinuje začinske, gurmanske i drvenaste note, stvarajući kompleksnu i intrigantnu aromu. Sa dominantnim notama začina, tamne vanile, i toplih drveta, ovaj miris osvaja svojom slojevitošću i dugotrajnim efektom. Za sobom ostavlja slatkasto kestenasti miris kom je teško odoleti.

5. Bvlgari Man in Black: Ukratko, “Bvlgari Man in Black” je idealan za zimu zbog svoje tople, drvene, i slojevite arome koja savršeno odražava zimski duh i eleganciju. Poznat je po svom dugotrajnom efektu, čime pruža kontinuiranu prisutnost mirisa tokom celog dana ili večeri, idealno za zimske aktivnosti i posebne prilike.

Važno je znati i napomenuti da su parfemi odraz našeg ličnog stila i da će svakome odgovarati nešto drugačije. Parfemi su naši nevidljivi potpisi i ono što eleganciju kojom smo obavijeni – stavlja na prvo mesto. Zato budite pažiljivi pri odabiru i ne birajte parfeme zato što ih neko drugi bira, već zato što se određeni miris stapa sa vašim ličnim – tada znate da ste napravili pravi izbor.

Prethnodni članak

Savršenstvo muške elegancije i zimski komadi

Sledeći članak

Da li ste znali da je roze nekada bila muška boja?

Ne propustite

Muškarci, u vama “leži” elegancija – kako da budite istinski stilizovani?

Oduvek ste se pitali kako da postignete elegantan izgled i njime ostavite

Vodič za muškarce – kombinovanje košulja tokom zime

Kroz istoriju košulje su prolazile različite transformacije u skladu sa društvenim normama,

Da li ste znali da je roze nekada bila muška boja?

Krajem 19. i početkom 20. veka, majkama je savetovano da biraju ružičastu