Foto: Pexels

Izdvajamo najlepše muške mirise za zimu

Početak
17/12/2023

Svako godišnje doba sa sobom nosi promenu odevnih kombinacija, ali i potpuno nov svet mirisa. Pored leta, zima obiluje novim mirisima, kao i Novogodišnjom euforijom, ukrasima i dekoracijama. Zato važi ovo pravilo – kako temperature padaju, naš izbor parfema postaje intenzivniji, dublji i topliji.

Zato ćemo u ovom članku pričati o najlepšim zimskim parfemima za muškarce, koji stvaraju notu sofisticiranosti koja se savršeno slaže sa prazničnom idilom.

1. Tom Ford Tobacco Vanille: Uvertira u našu zimsku avanturu počinje s Tom Ford Tobacco Vanille, parfemom koji toplotu vanile spaja s notama duvana. Ovaj parfem nije za svakoga i zato savetujemo da ga prvo probate – ipak je svačija koža drugačija, pored različitih mirisnih preferencija. Ovaj spoj pruža toplinu koja podseća na onaj trenutak kada iz hladnog i dugog decembra, uđemo u prostoriju u kojoj je uvek jun. Stvara osećaj ušuškanosti koji nam je najpotrebniji tokom zimskih dana.

2. Creed Aventus: Creed Aventus, večni klasik, za koji nije moguće da niste čuli! Note ananasa, bergamota i drvenih akorda stvaraju harmoniju koja ovaj parfem čini idealnim za šetnju po snegu. Stvara osećaj svežine i samopouzdanja.

3. Dior Sauvage: Svakome je zimi potrebno leto i more, zar ne? Bergamot, biber i lavanda… Čudna kombinacija koja osvaja. Iako je ovaj parfem pogodan za sva godišnja doba – zimi se ipak najbolje pokazao. Ukoliko ste pristalica noćnih izlazaka, pogotovo zimi, kada iz hladnog ulazite u klub pun ljudi – ovo je idealan parfem.

4. Emporio Armani Stronger with You Intensly: Parfem kombinuje začinske, gurmanske i drvenaste note, stvarajući kompleksnu i intrigantnu aromu. Sa dominantnim notama začina, tamne vanile, i toplih drveta, ovaj miris osvaja svojom slojevitošću i dugotrajnim efektom. Za sobom ostavlja slatkasto kestenasti miris kom je teško odoleti.

5. Bvlgari Man in Black: Ukratko, “Bvlgari Man in Black” je idealan za zimu zbog svoje tople, drvene, i slojevite arome koja savršeno odražava zimski duh i eleganciju. Poznat je po svom dugotrajnom efektu, čime pruža kontinuiranu prisutnost mirisa tokom celog dana ili večeri, idealno za zimske aktivnosti i posebne prilike.

Važno je znati i napomenuti da su parfemi odraz našeg ličnog stila i da će svakome odgovarati nešto drugačije. Parfemi su naši nevidljivi potpisi i ono što eleganciju kojom smo obavijeni – stavlja na prvo mesto. Zato budite pažiljivi pri odabiru i ne birajte parfeme zato što ih neko drugi bira, već zato što se određeni miris stapa sa vašim ličnim – tada znate da ste napravili pravi izbor.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Savršenstvo muške elegancije i zimski komadi

Sledeći članak

Da li ste znali da je roze nekada bila muška boja?

Ne propustite

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja

Napravili smo spisak povoljnih muških elegantnih satova

U nastavku pokušajte da pronađete sat po vašoj meri. Mnogo je danas

(Prolećni) must have komadi u ormaru svakog muškarca

Prebacujemo fokus na jači pol i odabir garderobe kada je reč o