/

Dirljiva ljubavna priča o metro stanici i jednom glasu

Foto: Printscreen

Postoji bezbroj ljubavnih priča na svetu koje nastanjuju ljudsko srce i proizvode neverovatnu emociju. Ne možemo reći jedna od njih je i ova, budući da je priča koju vam donosimo u nastavku zaista posebna.

MIND THE GAP

Doktorka Margaret Mekolum iz Londona posećuje i danas lokalnu podzemnu stanicu kada oseti tugu za svojim preminulim suprugom. Verovatno se pitate zbog čega. Možda vam je poznata fraza „Mind the Gap“ koja se često čuje u londonskom metrou, ali i metroima širom sveta. To je poruka koju većina putnika uzima zdravo za gotovo, ali za dr Margaret je posebna i pomaže joj da se priseti glasa svog supruga Osvalda Lorensa koji je preminuo 2007. godine.

Neime, davne 1950. Osvald je snimio objavu koja se koristila u podzemnoj železnici. Nakon što je umro, Mekolum, doktorka opšte prakse u penziji, svaki dan bi odlazila na tu stanicu i slušala glas svog supruga. Sedeći na klupi, udovica je slušala poznati glas svakih nekoliko minuta kada bi novi voz zastao na peronu. To joj je pomagalo i davalo utehu da je Osvald još uvek tu.

Međutim, snimak je na kraju zamenjen elektronskom verzijom 2012. godine. Mekolum je otišla u kompaniju London Transport da proveri mogu li joj dati kopiju originalnog snimka. Osoblje londonske železnice uložilo je mnogo truda, ali budući da se svaki originalni snimak menjao za obnovljenom verzijom, nije postojao. No, kompanija je otišla korak dalje.

Bili su dirnuti njenom pričom i odlučili da ponovo postave snimak Osvaldovog glasa na stanici gde Mekolum stanuje, kako bi svakodnevno čula svog supruga. Inače, radi se o metro stanici u Londonu na liniji Northern Line Underground koja jedina ima baš taj snimak. Štaviše, za svaki voz koji ulazi u stanicu, Osvaldova poruka se pušta tri puta, što je posebno dirljivo za doktorku u penziji.

Više o ovoj priči pogledajte u videu ispod:

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

Odgovorite

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Deseti oktobar – Svetski dan mentalnog zdravlja

Sledeći članak

La Boulangerie – idealan kutak u Beogradu za jutarnji mir, kafu i kroasan

Poslednje od Lifestyle