Foto: Pinterest

Današnja modna lekcija – šta je fini, a šta modni nakit?

Početak
18/03/2024

Od najranijeg doba istorije čovek je od različitih materijala pravio nakit kojim se razlikovao od ostalih naroda. Danas je nakit obavezan modni detalj koji svaku odevnu kombinaciju obogati. U nastavku teksta pročitajte šta je modni nakit, a šta fini nakit.

Fini nakit obično je izrađen od plemenitih metala kao što su zlato, srebro ili platina. Često sadrže dijamante i drago kamenje poput rubina, safira ili smaragda. Upravo od materijali od kojih se fini nakit pravi zavisi i njegova vrednost, koja je često prilično visoka.

Ovakav nakit je obično dugotrajniji, a mnogim porodicama predstavlja vrstu nasleđa. Klasičan i elegantan dizajn ga čini vanvremenskim modnim detaljima  koji se nosi u posebnim prilikama, često i kao deo formalne odeće. Cartier, Tiffany & Co, Harry Winston i Bulgari samo su neki od najpoznatijih brendova koji proizvode fini nakit.

Sa druge strane modni nakit je od različitih materijala, uključujući metale, plastiku, staklo, kristale, keramiku, tkaninu ili kombinaciju ovih materijala. Ovakav nakit često prati modne trendove i može biti i eksperimentalnog dizajna i trajati samo jednu sezonu. Modni nakit se koristi kao dodatak svakodnevnih outfita.

Važno je zapamtiti da nije bitno da li neko nosi fini ili modni nakit, jer nekada i običan kamen može sijati sjajnije od bilo kakvog dijamanta.

Pročitajte koji su brendovi nakita sa naših prostora ostavljaju bez daha:

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Moć, prestiž i elegancija – ovo su najpoznatije kraljevske tijare

Sledeći članak

Istorija vereničkog prstena i njegova prava simbolika

Ne propustite

Nakit koji je pristupačan, a poznate ličnosti ga rado nose

Zašto nakit mora da bude skup da bi bio nošen, u trendu

Povratak broševa: Schiaparelli estetika ponovo vlada svetom mode

U svetu mode, trendovi često prolaze kroz cikluse obnavljanja, a jedan od

Napravili smo spisak povoljnih muških elegantnih satova

U nastavku pokušajte da pronađete sat po vašoj meri. Mnogo je danas