Crveni dijamant – dobro došli u svet Kiare Stjuart

Početak
25/10/2022

Crveni dijamant je roman mlade autorke Jovane Simić, pomoću kog ćete proviriti kroz ključaonice tajnih službi, ispitati granice ljudskosti, limit psihe i koliko daleko smo spremni da odemo zarad ljubavi.

Autorka vas vodi u Dalas i američku prestonicu – Vašington. Upoznajte Kiaru Stjuart, neobičnu devojku na koju iznanada pada veliko breme. Roman prikazuje borbu pojedinca za život i sopstveni položaj u gladnom društvu koje zastupa sopstvene interese, ali govori i o hrabrosti. Drugoj strani realnosti u kojoj žive špijuni i tajni agenti. Ljubavi kao jedinom izlazu iz agonije u kojoj se nalazi duša, ali i sredstvom za manipulaciju. Crveni dijamant je roman o životu, okolnostima koje ne možemo kontrolisati, borbi za bolje i sigurno sutra.

Nakon očevog ubistva, Kiara Stjuart, kriptolog i nekadašnja umetnica, u potpunosti je izgubila sebe. Ubistvo Džona Stjuarta je i nakon četiri godine nerešeno.
U sablasnoj oktobarskoj noći Kiara pronalazi nekadašnjeg prijatelja svog oca. Ustreljenog. Pre nego što joj je izdahnuo na rukama, dao joj je šifrat koji može dekriptovati samo ona. Kiara upada u problem iz kog ne vidi izlaz i uviđa da joj je šifrat stavio život na kocku.

Kako bi joj pomogao da izađe iz situacije u kojoj se našla, Džošua Tomas, agent CIA-e nudi joj obuku u posebnom CIA odeljku Nebrušeni dijamant, koji obučava deset posebno odabranih polaznika za specijalne tajne agente i špijune. Jedino šta može da joj ponudi u zamenu za poverenje su uspomene na prijateljstvo sa Džonom Stjuartom.

U ovoj nimalo bezazlenoj igri, Kiara se nalazi u lavirintu misterije u kome duša košta malo, a ljudski životi se brzo gase. Potreban joj je saveznik od poverenja, ali kome se može verovati kada ti se radi o glavi?

Očajni ljudi vuku očajne poteze. Presudan je onaj trenutak kada shvatiš da nemaš šta da izgubiš.

Crveni dijamant osvojio je srca čitalaca širom Srbije i susednih zemalja. Prvi roman iz serijala o Kiari Stjuart upoznaje vas sa svetom van domašaja svakodnevnice i kulturom i zakonom zapadnih zemalja. Nastavak se iščekuje, a autorka je napisala novu knjigu, koja uskoro izlazi.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Brankica Žilović Chauvain – Srpkinja koja nije odustala od svoje umetnosti

Sledeći članak

“Iz sivih odela Beograđani uskaču u prugaste pidžame…” Momo Kapor na duhovit način opisivao je stil svojih sugrađana

Ne propustite

Zanimljivost izvučena iz knjige – ko je zapravo bila Zone Zamfirova o kojoj je pisao Stevan Sremac?

O tome kako je izgledala i rasla prava Zona Zamfirova, koliko je

Pripremite listu knjiga za odmor – donosimo vam najbolje naslove “lekovitih” štiva

Knjige koje vam donosimo u nastavku, smatramo da su “lekovite” za čitanje

Preporuka za one sa malo slobodnog vremena: 10 knjiga koje se čitaju za jedan dan – “pitke” su i zanimljive

Da li želite da pročitate neku kratku knjigu i da se zapitate