CHANEL predstavio novu letnju kolekciju za 2022. godinu

U Parizu, 25. januara, održana je modna revija Chanel-a, prestižnog brenda koji je predstavio novu, letnju kolekciju za 2022. godinu. Ono što je posebno privuklo pažnju na ovom modnom događaju, jeste sam početak.

Revija koja je održana u Grand Palais Ephemere u Parizu, počela je konjanicom Šarlotom koja je jahala odevena u sako od crnog tvida sa dugmadima ukrašenim draguljima. Ovakav početak naglašava spoj fantazije i stvarnosti u Haute Couture.

Kreativna direktorka Virdžini Viard unela je Chanelove tradicionalne elemente novim siluetama i detaljima, kanališući siluete i tkanine 20-ih i 30-ih godina dok moda 20-ih preuzima 2020-te. Odela od tvida su bila naglašena perjem i šljokicama, a večernja odeća je bila dekonstruisana i imala mrežaste obloge. Viardova uobičajena pank izvođenja Chanel odevnih predmeta bila je manje očigledna u kolekciji, jer se držala Chanelovih klasičnih i bezvremenskih korena.

– Ovo je letnja kolekcija, veoma je sveža, čak i sa puno vezova – objasnila je kreativna direktorka Šanela (Chanela) Virdžini Viard (Virginie Viard) i otkrila da su je za ovu kolekciju inspirisala 1920-ta godina, perje i rese.

Kako je rekla, nova Chanel kolekcija sadrži suknje, čipkaste ili hazubljene haljine od perja. Takođe pantalone su napravljene tako da kupcima ne bude pretoplo tokom vrelih letnjih dana, pa su osmišljeni rezovi sa strane od sredine lista do gornjeg dela butina. Inspiracija za ovu kolekciju bio je period od 1920. godine kada su se pojavljivale haljine od šifona i organeze sa neujednačenim porubovima, ali i prateći šalovi koji su se spuštali sa ramena.

Da je Chanel i dalje jedinstven i da ima svoju krunu jednostavnosti i prefinjenosti pokazuje to da iako godine odmiču, linija koju je Coco Chanel uvela i dalje ostaje prisutna. Ovime se samo neguje njena zaostavština i sve što je unela u modu.

Pogledajte neke od kreacija kroz fotografije:

Foto: CHANEL

Odgovori

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Predstavljena nova DIOR kolekcija za sezonu proleće-leto 2022

Sledeći članak

NEW YORK FASHION WEEK: Naklonost teksasu, koži i sjaju

Poslednje od Runway