Četiri frizure koje možete isprobati ako imate izrazito tanku kosu

Početak
06/05/2024

Tanka kosa problematična je za održavanje, a uz odabir jedne od ove četiri frizure, ona bi mogla izgledati gušće.

Ako imate tanku kosu, verovatno ste na brojne načine pokušavali da joj povećate volumen, a problem nastaje i kada je u pitanju stilizovanje, jer retko koja frizura može da “izdrži”. Ipak, tanka kosa ne znači da ne možete imati odličnu frizuru, a profesionalci su za Glamour otkrili koje četiri frizure možete pokušati da vam kosa izgleda obimnije i gušće. Naravno, treba obratiti pažnju i na njenu negu, pa je dobro da u svoju rutinu lepote uvrstite proizvode koji će je negovati, a istovremeno joj dodati volumen.

Micro-bob

Frizeri i stilisti obožavaju ultra-kratki bob, jer ne samo da ima moć pojačati volumen kose, nego s njim baš uvekk izgleda kao da imate frizuru, a stručnjaci kažu kako će ovakva frizura osvežiti i najjednostavniji outfit.

Foto: Pinterest/boredpanda.com

Soft pixie

Koliko puta ste videli osobu kojoj sasvim kratka kosa odlično pristaje i pritom pomislili: “Mogla bih se i ja ošišati”, ali na kraju nikad ne dođe do takvog, drastičnog reza. Ipak, ako imate jako tanku kosu, razmislite o pixie frizuri. Naime, tanka kosa ako je dugačka može izgledati jako slabo pa je potrebno pronaći dužinu koja odgovara njenoj gustoći.

Blunt frizura

Blunt bob apsolutni je hit već nekoliko godina unazad, a specifičan je po oštrom i ravnom rezu te je često stilizovan sasvim ravno, u sleek stilu. Prilikom odabira ovakve frizure, možete se i dalje poigrati njome jer će to kosi dati potreban volumen. Ako volite dinamiku, možete odabrati i talase jer s blunt rezom izgledaju odlično. 

Foto: Pinterest/Hairstyle And Makeup: Hairstyle Ideas & Haircut Inspiration

Jedna dužina

Pri odlasku u frizerski salon, mnogima je najčešći zahtev upravo stepenasta frizura. Ipak, ako imate tanku kosu, to možda nije uvek najbolji odabir, već je bolje odabrati istu dužinu, ako se radi o bob frizuri ili do ramena jer će, prema mišljenju stručnjaka, kosa na taj način izgledati gušće.

Foto: Pinterest/Hairstyle Camp

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kako promene vremena utiču na našu kožu?

Sledeći članak

“Sunset blush” je novi očaravajući dodatak našoj letnjoj rutini šminkanja

Ne propustite

Koje note parfema izabrati kada nastupe letnje vrućine? Imamo savršen izbor za vas

Tokom prolećnih i letnjih dana, obično proživljavamo mnoge nezaboravne životne trenutke, a

Donosimo odgovor na pitanje: koje su najbolje frizure i dužine kose za vaš oblik lica?

Ako želite da istaknete određene crte lica, poslušajte savete koje vam donosimo

Parfemi sa aromom jagode su pravi uvod u leto: donosimo vam najboljih pet po našem izboru

Složićete se da nije lako odoleti parfemu koji nas (diskretno ili izraženije)