Printscreen ID Youtube

Ceo život Karla Lagerfelda u šest epizoda: Snima se serija o “kralju mode”

Početak
16/03/2023

Nova vest iz sveta mode koja je obradovala mnoge ljubitelja i poštovaoce rada Karla Lagerfelda jeste da se snima serija upravo o ovom kreatoru, koji je upisan u modnu istoriju – zauvek.

Nova serija od šest epizoda prikazaće uspon poznatog kreatora Karla Lagerfelda u svetu pariske visoke mode sedamdesetih godina. Godine 1972. Karl Lagerfeld (tada tridesetosmogodišnji) želeo je da postane najpoznatiji modni dizajner, u vreme kada je Yves Saint Laurent vladao scenom. Lagerfeld je postao glavni dizajner i kreativni direktor Šanela, Fendija i sopstvenog brenda.

Kaiser Karl će se takođe baviti rivalstvom između Lagerfelda i partnera Yves Saint Laurenta, Pierre Bergea, kao i njegovom ljubavnom pričom sa Jacques de Bascherom. Pored prikazivanja suparništva klanova i borbe ega u svetu visoke mode, serija će takođe prikazati i epske žurke i dekadenciju, tragične ljubavne afere i prijateljstva koja su obeležila Lagerfeldov život.

Poznati francuski reditelj Jérôme Salle biće umetnički mastermind serije i režiraće prvu, drugu i šestu epizodu, dok će reditelja Audrey Estrougo (Authentik, Héroïnes) režirati ostale tri.

Brühl, jedan od nemačkih filmskih zvezda sa internacionalnom karijerom predvodiće glumačku ekipu serije, zajedno sa Théodore Pellerinom koji će Jacques de Baschera; Arnaud Valois će se naći u ulozi Saint Laurenta; Alex Lutz u ulozi Pierre Bergéa i Agnès Jaoui će tumačiti Gaby Aghion, osnivačicu brenda Chloé, koji je i uzdigao Karlovu karijeru.

Vođeni ambicijom da rekreiraju šik atmosferu Pariza 1970-ih, serija će uključitivati preko 2,200 statista i 3,000 kostima, od čega će 160 biti kreirani od nule, a snimaće se na preko 40 lokacija.

Sa nestrpljenjem očekujemo da premijerno bude prikazana prva epizoda, koja će sigurni smo zagolicati interesovanje ljubitelja mode.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Sve o dodeli Oskara 2023 na jednom mestu: U čije ruke je otišla titula?

Sledeći članak

Podignimo ruku za “Boška Buhu”

Ne propustite

Zanimljiva životna priča Zdravka Pečara, jugoslovena koji je osnovao Muzej afričke umetnosti

U Muzeju afričke umetnosti, organizuje se izložba povodom trideset godina od smrti

Filmski bestseleri – romantična ostvarenja koja morate pogledati barem jednom u životu

Romantični filmovi su zasigurno jedni od favorita kada padne veče. Mi vam

Momenat iz Kana koji ste propustili: kako je pas završio na crvenom tepihu?

Pas Mesi bio je vidno srećan dok je šetao crvenim tepihom na