Foto: Instagram/erdem

Brojimo trendove koje nam je donela Nedelja mode u Londonu – od krzna do šešira

Početak
21/02/2024

London je nekada bio poznat kao živahna prestonica sada već čuvenih dizajnera kao što su Vivienne Westwood, Alexander McQueen i John Galliano. Možda i prikladno za 40 – godišnjicu Londonske nedelje mode, sada je bilo mnoštvo mladih dizajnera, kao i onih koji su “stalna postava” LFW, a koji su nam doneli nove trendove.

Bilo loši ili dobri kada je reč o modi, trendovi uvek imaju one koji ih slede. Mi smo iz tog razloga za vas pripremili listu svih modnih detalja koji su se pojavljivali na London Fashion Week-u.

Nostalgija je bila glavna stavka i ove sezone, iako se tumačila na bezbroj načina.

Ne jedan, već dva mlada dizajnera novije generacije — Conner Ives i Sinead Gorey, koristili su tehnološke relikvije kako bi prisutne na trenutak postavili u neko novo vreme. Drugi dizajneri otišli ​​su ipak u prošlost.

Erdemova poslednja kolekcija — koja je inspirisana američko-grčkim sopranom iz 20. veka, Marijom Kalas — dočarana je kroz kreacije zastarele elegancije.

Zapadnjački trendovi odevanja definitivno su dominirali kod nekoliko londonskih dizajnera.

Kaubojski šeširi su se pojavili u različitim oblicima na reviji Edward Crutchley: crni, beli ali ručno izrađeni od tkanog marokanskog platna.

Na reviji Molli Goddard tokom vikenda, košulje sa zapadnjačkom tematikom i ravne kaubojske čizme isticale su dizajnerske haljine od pufnastog tila.

Vunasto, mekano ili fino – veštačko krzno bilo je ključni materijal na londonskim pistama.

Simone Rocha je prikazao pregršt veštačkog krzna u svojoj novoj kolekciji. Ova modna kuća je inspiraciju ovog puta pronašla u haljini kraljice Viktorije. Krznu nije bilo kraja – provlačio se kroz kapute i izuzetno velike rukavice, kao i ogrtače od tila…

Slično, na reviji brenda Conner Ives, šalovi od veštačkog krzna bili preko majica bez rukava, dok je Prešes Li šetala pistom sa odvojenom kapuljačom od krzna, čvrsto vezanom ispod brade.

Dizajnerka u procvatu, Johanna Parv dizajnirala je pod parolom – “za sve prilike“. Parv je posebnu pažnju posvetila biciklistima, kreirajući pantalone koje se mogu razvući čak i preko ranca, kao i mini suknju od deblje tkanine.

U brendu Burberry kreativni direktor Daniel Lee je inspiraciju pronalazio u britanskim ostrvima kada je dizajnirao svoju treću kolekciju za brend. Ova kolekcija sadrži komade napravljene od debelih, udobnih tkanina, uključujući vunu i kožu.

Kabanice i anorak jaknice je ponovo povratila na pistu irska dizajnerka Robin Linch, koja je ove sezone sarađivala sa sportskim brendom iz 1970-ih C.P. Na prvi pogled, romantični oblik belog ponča za kišu podseća na komad kraljevske garderobe…

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Svetski kroj i elegancija – Roksanda Ilinčić održala reviju u Londonu za sezonu jesen 2024

Sledeći članak

Donosimo vam fotografije sa Etro revije na Nedelji mode u Milanu

Ne propustite

Svetski kroj i elegancija – Roksanda Ilinčić održala reviju u Londonu za sezonu jesen 2024

Srpska kreatorka koja piše istoriju svetske mode, ovoga puta debitovala je na

Izdvajamo najbolje revije sa početka Nedelje mode u Londonu

Modni svet je stigao u London kako bi ispratio najbolje momente sa

Početak Nedelje mode u Londonu i proslava 40 godina postojanja

Njujorška nedelja mode završena je 15. februara, a to je bio samo