BILJANA TIPSAREVIĆ: Inspiraciju pronalazim u ženama koje srećem

Početak
15/05/2022

15.05.2022.

Uspešna modna kreatorka Biljana Tipsarević, lansirala je novu kolekciju “Manifesto” i tom prilikom odabrala 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄 da ekskluzivno govori o svojoj najnovijoj kolekciji, karijeri, modnom svetu i svemu što je pripremila publici. Upornost, ljubav i istrajnost, smestile su je danas među omiljene dizajnere na našim prostorima.

Završila je Akademiju “Del Luso” (Academia del Lusso) italijansku školu mode i dizajna, a 2012. godine njena diplomska revija predstavljena je na 32. Beogradskoj nedelji mode. Za nju se pročulo i van granica Srbije, te je imala priliku da se predstavi u mnogim zemljama širom Evropre. U svom portfoliju ima venčanice, elegantne haljine, poslovna odela, pa čak i kolekciju džinsa. Sva ta “magija“ nastaje u njenom modnom ateljeu u ulici Kralja Petra u Beogradu.

𝐋 Na samom početku intervjua, Biljana nam je otkrila detalje svoje najnovije kolekcije, za koju kaže da je jedinstvena, a u njoj kao i u prethodnim, modeli prate liniju tela, diskretno i na prefinjen način ističu oblike svake dame.

– Vratili smo se u renesansnu epohu raskošnih krojeva i oplemenjenih materijala. Imala sam za cilj spoj istorijskog damskog kostima i modernog duha. Paleta materijala odiše kraljevskim stilom. Nežni tonovi dopustili su smelim korojevima da dođu do izražaja, a posebnu dramatiku daje crni set modela. Nova kolekcija je jednako smela koliko i smerna jer klasične forme pružaju neprikosnoveni komfor. Ne izostaje ni prepoznatljivi seksepil koji se provlači gotovo kroz svaki model, bilo da je reč o primeni transparentne senzualne čipke ili o ukrojenoj tehnici za efektno isticanje struka i grudi.

𝐋 U današnje vreme, kada svako pokušava da pronađe svoje “parče neba” i da se istakne poslom kojim se bavi, samo ukoliko imate istrajnost i iskrenu ljubav prema tome, uspećete.

– Kao i svaki drugi posao, kada imate jasan cilj i vredno radite na tome, rezultat mora doći, kao i razne poteskoće koje lakše prevazilazite ukoliko volite ono sto radite – kaže Biljana.

𝐋 Kada se rodila ljubav prema dizajnu?

– Od kada znam za sebe moda je moja velika ljubav, a danas je živim i kroz posao – ukratko je odgovorila dizajnerka.

𝐋 Biljana iz kolekcije u kolekciju fenomenalnim modelima, pokazuje da je njena ispiracija nepresušna, a zanimalo nas je i odakle joj ona nailazi:

– Inspiracija je svuda ukoliko ste otvorene mašte. Nekada je pronalazim u muzici, filmu, umetnosti… ali često u ženama i devojkama koje srećem.

Na pitanje da li je teže osmisliti ili osmisljeno “oživeti”, Biljana nam je odgovorila da je sve lako i moguće ukoliko imate inspiraciju.

𝐋 Kako teče jedan vaš radni dan?

– Uvek je svaki unapred isplaniran, kada ustanem prvo sam posvećena porodici, potom odlazim u svoj kreativni studio gde radim sa svojim timom ili klijentima. Prodajno mesto često posećujem, ali sam najviše u proizvodnom studiju gde nastaju sve kolekcije.

𝐋 Nažalost, svedoci smo da je 21. vek podosta sam po sebi uradio što se mode tiče. Došli su novi krojevi, mladi su se prilagodili, umesto da modu prilagode sebi. Reklo bi se da je nežniji pol izgubio ono što se vekovima negovalo, a naša dizajnerka se složila da upravo to fali u današnjici:

– Nedostaje malo više ženstvenosti i potenciranja onog za šta smo predodređene – zaključila je Biljana Tipsarević.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

NEWSLETTER

Prethnodni članak

L’EMOTION INTACTE Upoznajte Tanju Nikolić Čičanović – kreatorku čija modna priča “putuje” od Pariza do Beograda

Sledeći članak

Intervju sa Srpkinjom koja je pokorila Milano: Milica na svetskim pistama piše modnu istoriju

Ne propustite

Peperuda – zavirite sa nama u frizerski salon sa “dušom” u srcu Beograda

Osim što svojim zlatnim rukama usreći svaku mušteriju koja pokuca na vrata

Gde je nestala kvalitetna muzika? Kritikuje: Srđan Marković, kompozitor i džez muzičar

Bez muzike, život bi bio greška, rekao je davno čuveni Fridrih Niče,

Modna alhemija: Mitologija i folklor kroz kreacije srpske dizajnerke Helene Klešić

Svet mode ima mnoge oblike, posebno kada se kroz taj svet provuku