BALENCIAGA novom kolekcijom zadala domaći zadatak

Foto: Balenciaga

Posle revije u Njujorku, kada je prikazala svoju zaista čudnu kolekciju odeće, modna kuća Balenciaga ponovo je svetsku javnost ostavila bez teksta na Nedelji visoke mode u Parizu.

51. revija po redu ove modne kuće bila je izuzetno dramatična. Uz muziku koja je dodatno oplemenjivala ovaj defile, izgledalo je poput neke vrste opomene i lekcije čovečanstvu. Modeli su delovali kao čudna, nova vrsta koja je došla na ovu planetu. Noseći razne kreacije od lateksa i drugih teških materijala (gde je preovladavala crna boja), svaki je preko glave imao masku od koje se nisu videla lica.

Potpuno zatvoreno telo je, veoma prepoznatljiv pečat Demne Balenciage. Mnogi su ponovo reagovali ovacijama kada su videli novu kolekciju. U drugoj polovini defilea, gde su lica ipak bila otkrivena, modeli su prošetali laganim hodom, a među njima su bili i prijatelji ove modne kuće poput Nikol Kidman, Dua Lipe, Naomi Kembel i Kim Kardašijan i ostali.

Ali vratimo se na trenutak inspiraciji. Prošle sezone, Demna je izazvao senzaciju baveći se oštrom, skrojenom elegancijom Balenciaga couture estetike. Sada, ipak je odlučio da u svemu bude ipak malo prostora za streetstyle.

Pogledajte u videu kako je to izgledalo:

Odgovori

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Raskošne i glamurozne kreacije Zuhaira Murada za sezonu jesen/zima 2022

Sledeći članak

VALENTINO u Rimu predstavio novu kolekciju za sezonu 2022/2023

Poslednje od Runway