/

BAFE 2022 – pogledajte kako teče priprema jedne od najvećih modnih manifestacija u Beogradu

Foto: Žaklina Medenica

Organizacija BAFE (Balkan Art Fashion Event) i ove godine organizuje revije mladih dizajnera iz Srbije i regiona, koje će biti održane tri dana – 15. 16. i 18. decembra. Prva dva dana publika će uživati gledajući revije u prestižnom beogradskom hotelu „Moskva“, dok će se trećeg dana manifestacija preseliti na urbaniju lokaciju na Dorćol Placu. 

BAFE iza piste

Svako ko poželi da se bavi manekenstvom, ima želju da zna kako sve izgleda pred sam izlazak na pistu. Ne samo oni, već i publika koja je prisutna na revijama.

Većina smatra da taj zadatak nije previše zahtevan, ni ne slutivši koliko je uloženo napornog rada kako bi sve na kraju bilo po prvobitnoj zamisli. Modni defilei uglavnom ne traju vremenski dugo, ali pripreme za njih i te kako.

𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄 biće gost na revijama pomenutih datuma, a pre njih, donosimo vam atmosferu sa jednog dela pripreme – fitinga (isprobavenja kreacija i odabir modela koji će istu i nositi).

Devojke su od ranog jutra bile na nogama, ali nasmejane i u iščekivanju koje će im kreacije pripasti. Isprobavale su sve, dok na kraju nije svaka dobila određene odevne komade za prezentovanje publici.

Međusobno se dobro poznaju, funkcionišu kao porodica, što svaki put rezultira dobro odrađenom zadatku.

Foto: Žaklina Medenica

Na početku teksta kao i u nastavku, možete pogledati kako je sve izgledalo 10. decembra, samo pet dana pred prvi defile ove manifestacije.

Napominjemo i da BAFE ovog decembra slavi 10 godina svog postojanja i rada u kojem neprestano pomaže mladim dizajnerima da se predstave široj publici.

Foto: Žaklina Medenica

Detaljnije o BAFE-u

Balkan Art Fashion Event – BAFE je alternativna umetnička manifestacija, nastala sa idejom da promoviše regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim dizajnerima da prikažu svoj talenat široj publici. 

Foto: Žaklina Medenica

Na ovoj manifestaciji,  svakodnevno se održava 10ak modnih revija koje prikazuju kako kolekcije mladih dizajnera, tako i sezonske, komercijalne i tematske revije i na taj način omogućava mladim autorima da se nađu rame uz rame sa već establiranim modnim profesionalcima.

Događaji u organizaciji BAFE-a su povod za okupljanje umetnika i studenata koji dobijaju priliku da rade u struci i da stečena znanja primene u praksi.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

Odgovorite

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Dan kada su praznični džemperi postali planetarni hit

Sledeći članak

Modna retrospektiva – zaključak o godini iza nas i očekivanja od naredne

Poslednje od Moda