Mesta u Beogradu na kojima ćete zavoleti i kišu

Foto: Instagram/@longousterestoran

Kiša nas ne iznenađuje ovih dana, a većina sugrađana i nije preterani ljubitelj iste. Mi ipak mislimo da u kiši postoji čar i da se u njoj može i te kako uživati.

S toga smo za vas pripremili listu mesta u Beogradu, konkretno autentične kafiće i restorane zahvaljujući kojima kiša lepše miriše. Iz pojedinih se čak pruža i pogled na grad u kojem možete uživati tokom kišnih dana ukoliko volite da posmatrate ovu pojavu.

RESTORAN LONGOUSTE

Foto: Instagram/@longousterestoran

Restoran “Longouste” u Beogradu jedan je od retkih koji je osvojio Mišelinove zvezdice – najprestižniju nagradu za restorane i njihovu uslugu. Ukoliko uz kišu poželite i romantičnu večeru ili čašu vina pored Save i Dunava, ovo mesto je idealno za vas. Pruža se pogled na beogradske mostove koji pričaju zasebnu priču.

THE VIEW

Foto: Instagram/@theviewbelgrade

“The View” je prelepo mesto za kišni dan jer je od poda do plafona ustakljen. Pogled se pruža pravo na Hram Svetog Save, a kako on luta okolo, svaki put ćete se zagledati u različiti deo grada. Hrana je odlična, kao i piće. Posebno ističemo ljubaznost osoblja.

VILA MASKA

Vila “Maska” nalazi se na starom Vračaru u blizini Hrama Svetog Save u ulici Rankeova br. 7. Ova građevina je poprilično stara. Sagrađena je davne 1926. godine i okružena je drvećem i otalim lepim kućama koje odišu starim vremenom. Unutar nje nalaze se stari komadi nameštaja i veliki prozori, kao i potkrovlje, te smo sigurni da ćete ovde čak zavoleti i kišu, koja će vas na trenutke vratiti baš u vreme kada je ova vila i sazidana.

KAFA S POGLEDOM

Foto: Instagram

Sam naziv ovog kafića, nateraće vas da se zaputite ka njemu. Nalazi se u Skojevskom naselju na adresi Luke Vojvodića 2. Mnogi kada dođu u ovaj kafić totalno se isključe od svega i samo im je šoljica kafe u ruci, kao i pogled na grad. Opuštajuće, posle napornog dana.

CARUSO

Foto: LA VIE EN ROSE

Prelepi ambijent ovog mesta pružiće vam osećaj dragocenog trenutka večnosti prestonice. Sa restorana pruža se pogled na Terazije, hotel “Moskvu” i Beograd na vodi. Zamislite samo koliko je lepo da sedite i posmatrate kako kiša “kupa” grad, zar ne?


Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije