Foto: Instagram/@longousterestoran

Mesta u Beogradu na kojima ćete zavoleti i kišu

Početak
16/08/2023

Kiša nas ne iznenađuje ovih dana, a većina sugrađana i nije preterani ljubitelj iste. Mi ipak mislimo da u kiši postoji čar i da se u njoj može i te kako uživati.

S toga smo za vas pripremili listu mesta u Beogradu, konkretno autentične kafiće i restorane zahvaljujući kojima kiša lepše miriše. Iz pojedinih se čak pruža i pogled na grad u kojem možete uživati tokom kišnih dana ukoliko volite da posmatrate ovu pojavu.

RESTORAN LONGOUSTE

Foto: Instagram/@longousterestoran

Restoran “Longouste” u Beogradu jedan je od retkih koji je osvojio Mišelinove zvezdice – najprestižniju nagradu za restorane i njihovu uslugu. Ukoliko uz kišu poželite i romantičnu večeru ili čašu vina pored Save i Dunava, ovo mesto je idealno za vas. Pruža se pogled na beogradske mostove koji pričaju zasebnu priču.

THE VIEW

Foto: Instagram/@theviewbelgrade

“The View” je prelepo mesto za kišni dan jer je od poda do plafona ustakljen. Pogled se pruža pravo na Hram Svetog Save, a kako on luta okolo, svaki put ćete se zagledati u različiti deo grada. Hrana je odlična, kao i piće. Posebno ističemo ljubaznost osoblja.

VILA MASKA

Vila “Maska” nalazi se na starom Vračaru u blizini Hrama Svetog Save u ulici Rankeova br. 7. Ova građevina je poprilično stara. Sagrađena je davne 1926. godine i okružena je drvećem i otalim lepim kućama koje odišu starim vremenom. Unutar nje nalaze se stari komadi nameštaja i veliki prozori, kao i potkrovlje, te smo sigurni da ćete ovde čak zavoleti i kišu, koja će vas na trenutke vratiti baš u vreme kada je ova vila i sazidana.

KAFA S POGLEDOM

Foto: Instagram

Sam naziv ovog kafića, nateraće vas da se zaputite ka njemu. Nalazi se u Skojevskom naselju na adresi Luke Vojvodića 2. Mnogi kada dođu u ovaj kafić totalno se isključe od svega i samo im je šoljica kafe u ruci, kao i pogled na grad. Opuštajuće, posle napornog dana.

CARUSO

Foto: LA VIE EN ROSE

Prelepi ambijent ovog mesta pružiće vam osećaj dragocenog trenutka večnosti prestonice. Sa restorana pruža se pogled na Terazije, hotel “Moskvu” i Beograd na vodi. Zamislite samo koliko je lepo da sedite i posmatrate kako kiša “kupa” grad, zar ne?


NEWSLETTER

Prethnodni članak

Da li znate ko je pokrenuo vremensku prognozu u srpskim medijima?

Sledeći članak

Čudne navike britanske kraljevske porodice

Ne propustite

Trg namenjen najpopularnijem glumačkom paru u srcu Vračara

U samom srcu srpske prestonice, Beogradu, otvoren je Trg Dragana Nikolića i

Sezona razgledanja Beograda iz otvorenog autobusa je počela

Nova sezona razgledanja Beograda iz otvorenog turističkog autobusa pod nazivom “Beograd je vaš domaćin”

Kako su beogradske opštine dobile svoje nazive?

Na teritoriji Beograda nalazi se 17 opština, deset gradskih i sedam prigradskih.