Chanel

90 godina od prve kolekcije nakita “Bijoux de Diamants” čuvene Coco Chanel

Početak
02/07/2022

Šanel ukazuje na bogatu istoriju brenda u butiku na adresi Vandom 18 u Parizu, koji je ponovo otvorio svoja vrata nakon jednogodišnjeg renoviranja od strane američkog arhitekte Pitera Marina. Smešten je preko puta Ritz Hotela – gde je nekada odsedala Gabrielle Chanel. Otvaranje novopromišljenog prostora poklapa se sa prvom kolekcijom “Bijoux de Diamants“, između ostalog prve i jedine kolekcije visokog nakita Gabrielle Chanel koju je stvorila pre 90 godina.

Obimni butik je rezervisan isključivo za fini i visoki nakit i satove, obuhvatajući ogromnu kolekciju koja uključuje izuzetne, jedinstvene komade kao što je ogrlica “No.5“.

Ovaj nakit i dalje će imati svoj dom u ovoj istorijskoj zgradi, nadovezujući se na istoriju i nasleđe. To je privatna gradska kuća Coco Chanel koja je otvorena za javnost ovom prilikom.

Paleta Chanel boja koju je koristila za nakit – bela, zlatna, crna i bež – blisko je povezana sa odećom koju je kreirala slavna dizajnerka, ali isto tako i ono u čemu je očigledno pronašla inspiraciju (uključujući lak koji je bio njen lični favorit do prepoznatljivog tvida, kovane bronze, drveta i pozlaćenih Goossens lustera)

Butik je definisan umetničkim delima, uključujući dela Idrisa Kana, vajara Johana Kritena i Džoela Morisona i uljanu sliku Nikolasa de Stala.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Šta se krije iza naziva PRADA?

Sledeći članak

Modni brend “Orsay” napustio Srbiju

Ne propustite

Bez srpskog “kralja makaza” domaća moda prepuštena Zapadu

Od dana kada je preminuo Aleksandar Joksimović – srpski Dior, odnosno “kralj

140 godina Bvlgarija – predstavljena nova linija nakita i dijamantska ogrlica pravljena 2.800 sati

Poznata američka glumica indijskog porekla Prijanka Čopra zablistala je na proslavi 140.

Volite loaferice, ali ne znate kako da ih kombinujete? Imamo savete za vas

Modni poznavaoci se slažu da su loaferice apsolutni modni hit ove sezone,