/

90 godina od prve kolekcije nakita “Bijoux de Diamants” čuvene Coco Chanel

Chanel

Šanel ukazuje na bogatu istoriju brenda u butiku na adresi Vandom 18 u Parizu, koji je ponovo otvorio svoja vrata nakon jednogodišnjeg renoviranja od strane američkog arhitekte Pitera Marina. Smešten je preko puta Ritz Hotela – gde je nekada odsedala Gabrielle Chanel. Otvaranje novopromišljenog prostora poklapa se sa prvom kolekcijom “Bijoux de Diamants“, između ostalog prve i jedine kolekcije visokog nakita Gabrielle Chanel koju je stvorila pre 90 godina.

Obimni butik je rezervisan isključivo za fini i visoki nakit i satove, obuhvatajući ogromnu kolekciju koja uključuje izuzetne, jedinstvene komade kao što je ogrlica “No.5“.

Ovaj nakit i dalje će imati svoj dom u ovoj istorijskoj zgradi, nadovezujući se na istoriju i nasleđe. To je privatna gradska kuća Coco Chanel koja je otvorena za javnost ovom prilikom.

Paleta Chanel boja koju je koristila za nakit – bela, zlatna, crna i bež – blisko je povezana sa odećom koju je kreirala slavna dizajnerka, ali isto tako i ono u čemu je očigledno pronašla inspiraciju (uključujući lak koji je bio njen lični favorit do prepoznatljivog tvida, kovane bronze, drveta i pozlaćenih Goossens lustera)

Butik je definisan umetničkim delima, uključujući dela Idrisa Kana, vajara Johana Kritena i Džoela Morisona i uljanu sliku Nikolasa de Stala.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije